Károly király nem bírta tovább tartani magát, videón az összeomlása

„Nem bírom már ezt a rohadt izét” – egy apróság volt III. Károly királynál az utolsó csepp a pohárban.

2022. szeptember 14., 07:31

Szerző:

Egy friss videó került fel III. Károly királyról az internetre, ami egy olyan pillanatot örökít meg, amilyet a királyi család tagjaitól igen ritkán szoktunk látni. Édesanyja, II. Erzsébet királynő arról volt híres, hogy a legnehezebb pillanatokat is összeszorított ajkakkal csinálta végig, sosem mutatva ki érzelmeit, főleg nem negatív érzelmeit.

Nos, a frissen trónra került brit uralkodó kedden Észak-Írországban járt, és Hillsborough kastélyát látogatta meg feleségével, Kamilla királynéval együtt. Itt alá kellett írnia valamit, és a The Guardian című lap által publikált videó tanúsága szerint elrontotta a dátumot. A körülötte állókat túl későn kérdezi meg, hogy hányadika van – azt hitte, még csak szeptember 12. az aznapi dátum, de igazából 13-a volt, amint arra roppant udvariasan figyelmeztetik is az édesanyját gyászoló uralkodót.

„Ó Istenem, gyűlölöm ezt!”

– fakad ki a 73 éves államfő, amikor kiderül, hogy elrontotta a dátumot. Kamilla hercegné ekkor figyelmezteti, hogy folyik a tolla azzal, hogy „minden tiszta tinta lett”. III. Károly királytól ekkor elveszik a tollat, megtörli a kezét, és még egyszer kiadja a dühét-frusztráltságát a következőket mondva:

„Nem bírom ezt a rohadt izét! [...] Ezt csinálják minden egyes francos alkalommal!”

A király ezután bosszúsan távozik a szobából, feleségét faképnél hagyva. Íme a videó.

Az elemzők és a kommentelők szerint mindennek az oka, hogy III. Károly király számára roppant nehéz időszak zajlik most, valószínűleg aludni sem tud jól emiatt. Édesanyja haldoklása és halála után az új szerepéhez 72 évesen kell alkalmazkodnia, miközben Nagy-Britanniának éppen új miniszterelnöke van. És bár nyilván hozzá van szokva a sajtófigyelemhez, most tényleg minden egyes mozdulatát milliók követik figyelemmel, tehát nem csoda, hogy becsúszik egy ilyen kiakadás ebben a helyzetben.

A brit királyi családon most a világ szeme

II. Erzsébet királynő hihetetlen autógyűjteményt hagyott hátra

II. Erzsébet koporsójánál olyan családtag tűnt fel, akire senki nem számított

II. Erzsébetet Mészáros Lőrinchez hasonlítja Pottyondy Edina a legújabb videójában

(Kiemelt kép: YouTube/Guardian News)