III. Károly király személyzete tajtékzik: gyászszertartás közben közölték velük, hogy ki lesznek rúgva

Kb. 100 emberről van szó, akiknek szolgálataira a királyi család hirtelen nem tart tovább igényt.

2022. szeptember 14., 11:04

Szerző:

II. Erzsébet halálával III. Károly király és Kamilla királyné hivatalai megszűnnek a londoni Clarence House-ban, mivel az új uralkodó a Buckingham palotába költözik. Amíg Károly volt a Wales-i herceg, addig ebben a bizonyos házban volt a hivatalos lakóhelye, ahol több, mint 100 fős személyzet bonyolította a hivatalos ügyeit, pénzügyeit, szervezte találkozóit, stb.

Azt írja most a The Guardian című lap, hogy hétfőn, miközben II. Erzsébet tiszteletére Edinburgh városában templomi szertartás zajlott, levél érkezett Clive Aldertontól, aki a III. Károly legfőbb segédje. Ez azt tartalmazta, hogy a Clarence House eddigi formájában megszűnik, így aki a korábbi herceg eddigi személyzetébe tartozott, annak a munkájára ezentúl nem lesz szükség. A leépítések akár 100 embert is érinthetnek, és a bejelentés azért drámai, mert a kirúgás előtt állók azt hitték, hogy nyilván ők is mennek majd tovább a Buckingham palotába. Ezek szerint ez nem így lesz.

„Mindenki teljesen ki van borulva, köztük a személyes titkárok és a senior csapat is. A teljes személyzet csütörtök óta mindig késő estig dolgozik, erre ezt közlik velük. Szemmel látható volt, hogy az embereket sokkolta a dolog”

– idéz a lap egy névtelen forrást.

A királyi család részéről a titkár azzal próbálja lehűteni a kedélyeket, hogy segítséget nyújtanak majd azoknak, akiknek megszűnik a munkája:

„tisztában vagyunk vele, hogy ez felkavaró hír, és közölni szeretném, hogy segítséget lehet igénybe venni”.

Bár a végső döntéseket még nem hozták meg, úgy néz ki, hogy Károly és Kamilla eddigi személyzetéből csak azok maradhatnak meg az állásukban, akik „közvetlen, közeli, személyes támogatást és tanácsadást” nyújtottak a mostani királynak és királynénak, amíg még herceg és hercegné voltak.

Még több a régi királynőről és az új királyról

Károly király nem bírta tovább tartani magát, videón az összeomlása

II. Erzsébet királynő hihetetlen autógyűjteményt hagyott hátra

II. Erzsébet koporsójánál olyan családtag tűnt fel, akire senki nem számított

(Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)