Papadimitriu Athina elárulta: ezért hálás Eperjes Károlynak

Eperjes Károly segítségét említi Papadimitriu Athina egy friss interjúban.

2024. március 30., 06:19

Szerző:

Eperjes Károly is szóba kerül Papadimitriu Athina friss interjújában, amit a Ripost című kiadvány publikált. Emlékezetes, hogy a 69 éves színésznő házában tavaly decemberben tűz ütött ki, és bár személyi sérülés nem történt, az anyagi kár tetemes. Papadimitriu Athina akkor így nyilatkozott a Bors című kiadványnak:

„hatalmas a károm, de konkrétumot majd csak a biztosító tud mondani. Cserélni kell a bojlert, a vezetékeket, s úgy néz ki, a kazánt is és mindent, amit a tűz tönkretett. Most napokig nem lesz áramom, így vizem se. Mondanám, hogy romantikus a gyertyafény, de áram nélkül nem sok mindent tudok csinálni. Pár éve előrelátó voltam, és építtettem egy téglakályhát, hiszen én a kazánban is fával fűtök, amit most használok is, hogy ne fagyjanak el a csövek, a vezetékek. Szerencsére Elektra lányom három házzal odébb lakik, aludni átmegyek hozzá.”

Nos, a mostani interjúban Papadimitriu Athina arról beszél, hogyan sikerült talpra állnia ebből a rendkívül nehéz helyzetből. A színésznőnek március 9-én Sopronban volt bemutatója, de szerepel a Nemzeti Lovas Színház és az Operettszínház egy-egy előadásában is. Azt mondja, ebben a nehéz helyzetben a sok munka nagy segítség volt a számára:

„mert olyan állapotban voltam már, hogy én, aki mindig, mindenből felállok, azt éreztem, hogy lehet el kell mennem pszichológushoz! Hogy az egész teher, ami előttem van, hogy mennyi mindent kell a házban csinálni, és közben meló: Sopron, Komárom, Budapest. Előtte már egyszerűen úgy éreztem feladom, nem bírom tovább, összeroppanok! És akkor egyik nap leszálltam a vonatról Sopronban, sütött a nap, gyönyörű volt minden és én attól kezdve jól vagyok! Még írtam is a családnak a csoportunkban, hogy ez a Sopron igazi szanatórium! Ebből a negatív állapotomból úgy kihúzott ez a város, hogy végtelenül hálás vagyok neki. Hálás vagyok Szaminak is, hogy oda hívott játszani.”

Szami név alatt természetesen Szamócát, azaz Eperjes Károlyt kell érteni, aki 2021 óta a a Soproni Petőfi Színház művészeti vezetője, 2023 óta művészeti tanácsadója.

Papadimitriu Athina az interjúban megnyugtat mindenkit, hogy bár a házát még nem sikerült teljesen helyreállítani, azért már túl van a nehezén:

„ha nem cselekszem a tűz éjjelén azonnal, akkor leég minden. Akkor mit csináltam volna? Kezdtem volna a nulláról megint? De az égiek velem voltak és »csak« ennyi károm lett, a nagyja még hátra van, a hálószoba. De ami a legnehezebb nekem, a biztosítónak részletesen leírni mindent, a legkisebb fúrótól a vízszivattyúig mindent lefotózni, leírni. De a lényeg, hogy most már sokkal pozitívabban állok az egészhez és újra a régi vagyok!”

(Kiemelt kép: Médiaklikk/Hogy volt?!)