Eperjes Károly drogos múltjáról beszélt: megdöbbentő, ki adott neki kábítószert

Eperjes Károly egy filmfesztiválon szerzett élményét mesélte el, hozzátéve, mikor tette le végleg a kábítószert.

2023. október 26., 09:29

Szerző:

A 69 éves Eperjes Károly volt a Hogy volt?! című műsor vendége. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, a Halhatatlanok Társulatába tartozó színész karrierje emlékezetes állomásait és szerepeit, illetve szereplőit eleveníti fel a beszélgetésben, és nem titkolja azt sem, hogy egy időben annak idején a drogok fogságába került.

A '80-as és '90-es években aratta a legnagyobb sikereit, ekkor volt, hogy a kábítószer-fogyasztás kezdett eluralkodni az életén, hiszen a művészek világában szinte hétköznapiak (voltak) ezek az egyébként illegális anyagok.

„Volt olyan filmfesztivál, híres filmfesztivál, nyugati, ahol egy filmrendező úgy gratulált nekem, hogy »Charlie, wonderful, great!«, és egy szalfettában egy pittkrétaszerű valami volt. Mutatom a rendezőnek, mondom, figyelj ide, hogy szeretett a Jóisten, hogy ő tudja, hogy képzőművésznek készülte, pittkrétát adott a premieren. »Hülye, rakd el, hasis! Hülye, rakd el, hasis!« A környezetem abból élt. Kétszer voltam a pokol kapujában, mert a siker démona elvitt. A siker démonából ’92-ben kijöttem, akkor már nem volt se drog, sem... Én értem a mostani... akkori én korosztályom színészeit, szoktam is odamenni hozzájuk, akár jobboldali, akár baloldali, hogy »figyelj magadra, ha így folytatod, belehalsz. Én ugyanebben voltam. Találj vissza a gyermeki alapokhoz, mert ha nem, belehalsz!«”

– így emlékszik vissza Eperjes Károly arra, amikor egy nyugati filmrendező egy filmfesztiválon a gratuláció mellé kábítószert adott neki.

A színész egyébként a megdöbbentő szavakkal búcsúzik a videó végén:

„már nem sok van hátra, mindjárt 70 leszek.”

A teljes beszélgetést a Médiaklikken itt tudja megtekinteni.

(Kiemelt kép: Médiaklikk/Hogy volt?!)