Árpa Attila megdöbbentő bejelentést tett a drogügyéről: Tessék, beszélünk róla!

Árpa Attila elmondta, mit sejt a drogügye mögött.

2023. június 16., 10:35

Szerző:

Árpa Attila drogbotránya 2019 óta húzódik, és még mindig nincs a láthatáron a vége, a februári elsőfokú ítéletet ugyanis mindkét fél megfellebbezte. A színész-producer túlzásnak találja, hogy drogfogyasztás miatt másfél millió forintot kelljen fizetnie, az ügyészség azonban keményebb büntetést követel.

„Igazságtalanság történik velem”

– mondja Árpa Attila a TV2 Tények című műsor tegnapi videójában, kiemelve, kereskedni soha nem kereskedett kábítószerrel, így erre nincs és nem is lehet bizonyíték.

A tavalyi év Nagy Ő-jének van is egy elmélete arról, miért pont vele szemben lép fel így az ügyészség:

„biztos vagyok benne, hogy itt a háttérben valami személyes indíték van. Ez lehet egy karrierista ügyész, aki meglátta a lehetőséget, amikor az én nevem a térképre került, de leginkább azt gondolom, hogy az ügy főnyomozója, aki az akkori élettársamnak osztálytársa volt. És akik olyan szinten rosszban voltak, hogy miatta nem ment el például az érettségi vacsorára az akkori élettársam. Tanúk vannak rá és bizonyítékok, hogy ez a hölgy, az ügy főnyomozója szekálta az akkori élettársamat.”

Árpa Attila nyilatkozata ezek után sokban emlékeztet arra, amit Herczeg Zoltán mondott, aki hasonló vádak alapján fél évet már leült előzeteseben. Őszerinte ha a drogfogyasztásért börtön jár, akkor fél Budapesti értelmiséget le lehetne tartóztatni. Árpa Attila sem gondolja, hogy különösebb botrány lenne manapság, ha valaki drogot fogyaszt, ami ráadásul sok más országban már nem is büntetendő cselekmény:

„fogyasztottam kábítószert? Igen. Csakúgy, mint David Bowie és Johnny Depp és Mick Jagger és Frank Sinatra és még sorolhatnám – nem hasonlítom maguk hozzájuk, mert sajnos nagyon-nagyon más liga ők. De valljuk be őszintén, hogy a mai világban ez már nem annyira meglepő. Illegálisnak illegális, igen. Meg kell büntetni azt, akit fogyaszt? Hát a magyar jog szerint igen. Állok elébe!”

Továbbra is ellene szóló lejáratóhadjáratnak tekinti, amit az ügyészség folytat, de hozzáteszi, ha a hatóságoknak ennyire fontos, hogy ő továbbra is a drogügyekkel kapcsolatban szerepeljen, hát akkor most elérték a céljukat:

„semmi nem változott, az ügyészségnek valamiért nagyon fontos volt, hogy újra beszéljünk róla. Tessék, beszélünk róla! Most boldogok vagytok?”

Alább lehet megtekinteni a TV2 teljes interjúját.

(Kiemelt kép: Árpa Attila Instagramja)