Herczeg Zoltán: Ha ez bűncselekmény, akkor a fél budapesti értelmiséget le lehetne tartóztatni

Herczeg Zoltán elismerte, hogy volt nála egy „pekidzs”, amikor letartóztatták.

2023. május 9., 10:23

Szerző:

Rendkívül hosszú interjút adott az RTL Fókusz című műsorának Herczeg Zoltán. Az 50 éves divattervező nemrég tért haza házi őrizetbe fél év előzetes után. Herczeg Zoltán elmondja, hogy valóban volt nála egy csomagnyi marihuána, amikor letartóztatták, de tagadja, hogy droggal kereskedett volna, csak fogyasztott:

„füvet találtak nálam. Azon a napon az utcán igazoltattak a rendőrök, de az első pillanatban feltűnt, hogy nem kékoldalú rendőrautó jött lámpával mögöttem, hanem civil nyomozók civil ruhában. Akkor már sejtettem, hogy ezn nem egy közúti igazoltatás volt, ez egy akció volt, ez elég hamar kiderült. Volt nálam száz gramm fű, de ahogy hozzám került az a száz gramm fű, az se véletlen. Az, hogy pont akkor kaptak el, az sem véletlen szerintem. Hogy ez egy megkonstruált ügy... az sem véletlen.”

Herczeg Zoltán azt mondja, hogy nincs bizonyítéka arra, hogy amint más is mondja, megkonstruált ügyről van szó, de van egy ilyen érzése. Hozzáteszi, szerinte politikai szerepvállalása miatt választotta ki pont őt a rendőrség.

Az alapos gyanú szerint az 50 éves divattervező nemcsak saját fogyasztásra vásárolt marihuánát, hanem mást is meg akart vele kínálni. Herczeg Zoltán hozzátette, hogy a hírek szerint 16 gramm kokaint találtak nála, de ez igazából egy maradványokat tartalmazó, üres doboz volt, ami igazából 0,002 gramm szert tartalmazott.

A börtönéletről a divattervező a következőket meséli, majd megmutatja, hogyan rajzolta le a zárkáját golyóstollal:

„be voltunk zárva 16 négyzetméterre hárman, csak sétára mehettem ki.”

Herczeg Zoltán elismeri, hogy nem szép dolog, amit tett („rossz út, nem vezet sehova”), de hozzáteszi, hogy amiért őt letartóztatták, az nyugaton több országban sem büntetendő:

„ha ez bűncselekmény, akkor a fél budapesti értelmiséget és művészvilágot le lehetne tartóztatni.”

Alább lehet megnézni a teljes videót.

Herczeg Zoltán ezután a kedd reggeli Reggelibe is bejelentkezett, ezt is meg lehet már nézni.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)