Oszter Sándor özvegye is szenved a kánikulától: Elájultam a nyaralóban

Failoni Donatella arról beszélt, hogyan bírja a kánikulát, és arról a nyaralóról is beszélt, amit férje, Oszter Sándor vett neki 1990-ben.

2024. július 18., 07:55

Szerző:

Oszter Sándor özvegye a balatoni nyaralóban próbálja meg átvészelni a kánikula időszakát – erről is beszél egy friss interjúban a Blikknek.

Még Oszter Sándor vette ezt a nyaralót

1990-ben, a rendszerváltás időszakában volt, hogy Oszter Sándor nyaralót vásárolt a Balaton északi partján ajándékképpen feleségének, Failoni Donatellának. A 77 éves zongoraművésznő most itt tartózkodik a kutyájával, de természetesen itt sem éppen egyszerű elviselni a kánikulát. Failoni Donatella azt mondja, már csak azért is nagyon elővigyázatos, mert májusban volt egy ájulása.

„Májusban elájultam a nyaralóban, és miután a lányomat értesítettem, a kórházban kiderült, hogy agyrázkódást szenvedtem. Azóta nagyon vigyázok magamra, ebben a melegben például ki sem megyek a kertbe, csak reggel és este locsolom meg a növényeimet. Napközben a házban hűsölök, főzök, olvasok, pihenek”

– meséli Failoni Donatella. A tevékenységek felsorolásából azonban hiányzik valami: a zongorázás. Pedig van zongora a lakásban, de az özvegy azt mondja, férje halála óta nem nagyon játszik:

„A kezem soha nem lesz a régi. Igaz, a férjem halála óta nagyon ritkán ülök a zongora elé a magam vagy a családom örömére.”

Oszter Sándor özvegye nehéz időszakon van túl

Failoni Donatella számára az ájulás és az agyrázkódás már a sokadik egészségügyi probléma volt egy hosszú sorozatban. Februárban például arról beszélt, hogy két szemműtétre is szüksége volt, amik közül az első ráadásul rosszul sikerült. A Bors írta meg, hogy az első műtét nem úgy sikerült, ahogy tervezték. Failoni Donatella ezt mondta a beavatkozásokról korábban:

„Semmi sem úgy alakult, ahogy eltervezték, elképesztő fájdalmakat éltem át, senkinek sem kívánom, ami velem történt. Az orvosok ráadásul közölték velem, hogy túl kicsi a szemem, ami megnehezítette a dolgukat.”

Nem csoda, hogy Failoni Donatella egyenesen retteg az új műtéttől, hiszen az elsőn érzése szerint nem kapott elég fájdalomcsillapítót:

„nagyon félek, és csak remélni tudom, hogy most annyi fájdalomcsillapítót kapok, amennyitől még elviselhető lesz a beavatkozás. Még egy olyat, mint a januári élmény, nem élnék túl!”

A szemműtétekhez hozzájön még egy súlyos kézsérülés, amit Failoni Donatella akkor szerzett, amikor a kutyája összeugrott a lánya, Oszter Alexandra kutyájával, és szét kellett választani a két marakodó ebet. Eközben az egyik állat véletlenül megharapta a művésznő alkarját. Sőt, Failoni Donatellának tavaly is volt egy igen súlyos balesete, akkor elesett és a vállát törte el.

Mindez azonban nem tartja vissza Failoni Donatellát az aktív életmódtól:

„megígértem a lányomnak, hogy amilyen sokáig csak tudok, olyan sokáig élek majd, mert szüksége van rám. Most épp Diósjenőn vagyok és segítek, amiben tudok: minden nap főzök valami finomat, rendben tartom a konyhát. Kell is a segítségem, mert Alexandra nagyon sokat dolgozik, ellátja a birtokot, játszik, fest, sőt, nemsokára egy kiállítása is lesz.”

(Kiemelt kép: Failoni Donatella Facebookja)