Oszter Alexandrának hatalmas terve van apja, Oszter Sándor hagyatékával kapcsolatban

Oszter Sándor a lányára hagyta a birtokát, aki most éjt nappallá téve ott dolgozik.

2023. augusztus 16., 11:11

Szerző:

Oszter Sándor 2021 októberében hunyt el, és hatalmas, diósjenői birtokát lányára, Oszter Alexandrára hagyta. A birtok gondozása nem kevés időt és energiát emészt fel, tavaly például tolvajok okoztak kárt a birtokban.

„Rám maradt a birtok a szántókkal, erdőkkel együtt. Nagyon gyorsan bele kellett tanulnom a gazdálkodásba, vizsgákat tettem le, hogy továbbvihessem mindazt, amit apukám itt hagyott. Édesapám olyan elegánsan ment el, ahogy élt. Szenvedés nélkül hagyott itt minket. Elfogadtam, hogy már nincs köztünk, de azért szoktam hozzá beszélni és be szoktam számolni neki arról, hogy mi történik a birtokon. Nehéz ott élnem, ahol ő is élt, de szeretnék mindent továbbvinni”

– idézi Oszter Alexandra nyilatkozatát az nlc.hu.

A színészlegenda festőművész lánya nagy tervet forgat a fejében édesapja birtokával kapcsolatban. Nyilatkozatában erről is elárul néhány részleteket:

„szeretnék továbbra is táboroztatni vagy akár festészeti hétvégéket tartani. Nagyon szeretek a 9-13 éves korosztállyal foglalkozni, de már felnőttek is jelezték, hogy szívesen jönnének alkotótáborba. Szeretném a birtok egy részét felújítani olyanná, ahol egy család is eltölthetne egy hétvégét. Ahogy múzeumot is nagyon szeretnék édesapám emlékére. Van egy felszentelt templom is a birtokon, így akár esküvőknek is helyet tudnánk adni. Rengeteg felújítás szükséges, sok segítség kell, nyakig benne vagyok, meglátjuk, hogyan alakul.”

Hogy a tervezett múzeum pontosan mit tartalmazna, azt egyelőre csak elképzelni tudjuk, mindenesetre az biztos, hogy Oszter Alexandrának rengeteg lenyűgöző emléke-története van édesapjáról.

(Kiemelt kép: Oszter Alexandra Instagramja)