Oszter Sándor özvegyének mindkét szemét műteni kell, de egy talán ennél súlyosabb problémát is találtak nála

Oszter Sándor özvegye, Failoni Donatella aggasztó híreket osztott meg az egészségi állapotáról.

2024. január 24., 10:38

Szerző:

Oszter Sándor özvegye arról beszélt, hogy szürkehályog van mindkét szemén, ezért műteni kell. Failoni Donatella ezt a Blikknek árulta el, hozzátéve, sajnos nem ez az egyetlen problémája jelenleg.

„kiderült, hogy szürkehályogom van, ezért mindkét szemem meg kell operálni. Az egyiket a jövő héten műtik, a másikat pedig majd egy hónap múlva. Közben a szívemmel is találtak valami problémát, ezt egy hét múlva vizsgálják meg.”

Ehhez hozzájön még egy súlyos kézsérülés, amit Failoni Donatella akkor szerzett, amikor a kutyája összeugrott a lánya, Oszter Alexandra kutyájával, és szét kellett választani a két marakodó ebet, ami közben az egyik állat véletlenül megharapta a művésznő alkarját. Sőt, Failoni Donatellának tavaly is volt egy igen súlyos balesete, akkor elesett és a vállát törte el.

Mindez azonban nem tartja vissza Failoni Donatellát az aktív életmódtól:

„megígértem a lányomnak, hogy amilyen sokáig csak tudok, olyan sokáig élek majd, mert szüksége van rám. Most épp Diósjenőn vagyok és segítek, amiben tudok: minden nap főzök valami finomat, rendben tartom a konyhát. Kell is a segítségem, mert Alexandra nagyon sokat dolgozik, ellátja a birtokot, játszik, fest, sőt, nemsokára egy kiállítása is lesz.”

És természetesen a gyász fájdalma sem enyhül. Az ősszel két éve volt, hogy Oszter Sándor elhunyt, és az özvegy ekkor nyilatkozta a következőket:

„azt mondják, az idő minden sebet begyógyít, de ez nem igaz. Negyvenhat éve történt, hogy elkezdtük a közös utunkat, és bár ő lassan két éve már, hogy elment, számomra ez az út még nem ért véget. Minden egyes nap minden egyes percében azt érzem, hogy itt lépdel mellettem. Nem enyhül a hiánya, és bevallom, nem is szeretném azt érezni, hogy már nem fáj az elvesztése.”

Failoni Donatella jelenleg egyébként 77 éves. Az olasz–magyar származású zongoraművésznő szülei Sergio Failoni világhírű olasz karmester és Klier Kornélia balettművész voltak. Budapesten érettségizett 1965-ben, aztán a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolát végezte el. Failoni Donatella tud zongorázni a kézsérülésével is, bár azt mondja, amióta a férjét elvesztette, már csak magának játszik.

(Kiemelt kép: Failoni Donatella Facebookja)