Orbán Viktort alakítja a Jóban-rosszban színésze: sokak szerint hibázott, hogy elvállalta a szerepet

Orbán Viktor a Thália Színház történelmi játékában Antall Józseffel beszélget.

2022. április 19., 08:47

Szerző:

Most pénteken lesz az ősbemutatója a Thália Színházban az Antall József és Orbán Viktor egy fiktív beszélgetéséről szóló, A miniszterelnök és a fiú című darabnak. A mű készültéről korábban itt írtunk, most a Blikk szólaltatta meg a Fecske Dávidot, aki korábban a Jóban-rosszban színésze volt, és most Orbán Viktort alakítja a színpadon.

„Eszméletlenül izgatott a gondolat, hogy egy ennyire releváns személyt, annak fiatalkori önmagát játsszam el, rá akartam cáfolni azokra, akik szerint hibát követtem el Orbán bevállalásával”

– mondja Fecske Dávid, aki a Balkán Fanatik és a Party Maffia című együttesekből is ismert. A színész a nyilatkozatában kiemeli azt is, hogy a darab nem paródia lesz, így próbálja elkerülni, hogy túlságosan pontosan utánozza Orbán Viktor gesztusait.

A darab 1990-ben játszódik, a címben említett miniszterelnököt, Antall Józsefet Szabó Sipos Barnabás alakítja. A Thália Színház igazgatója az Elkxrtuk című film producere, Kálomista Gábor, a produkciót hatszázezer forinttal támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Színházi hírek

Kiderült: ő az a művész, aki megkapta Babicsek Bernát szerepét

Járai Máté megdöbbentő posztot publikált Eszenyi Enikőről: Szabad-e...?

Bereczki Zoltán visszaadta az összes szerepét

(Kiemelt kép: Ivancsics Ilona és Színtársai – Facebook)