Jön az Orbán Viktor-színdarab

Ez a színész játssza majd az ifjú Orbánt.

2022. április 10., 16:54

Szerző:

Hatszázezer forinttal támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma „A miniszterelnök és a fiú” című darabot, amit a Kálomista Gábor által vezetett Thália mutat be április végén.

A Pozsgai Zsolt által írt dráma Antall József és az ifjú Orbán Viktor véletlen találkozásáról és párbeszédéről szól – számol be róla a Magyar Hang.

A színlapja szerint a darab története:

„1990. október 29. A Magyar Parlament liftje elakad két emelet között, a fülkében két politikus: a miniszterelnök és az ellenzéki párt fiatal vezetője. Egy viharos parlamenti ülés után vannak, ahol a Fiú hazugsággal vádolta meg a Miniszterelnököt. Szenvedélyes vita kezdődik meg közöttük, a vita nyomán felsejlik a rendszerváltás történelmi és politikai háttere, személyes szerepük az átalakulásban és a jövő…”

Antall Józsefet Szabó Sipos Barnabás alakítja, Orbán Viktort pedig a Party Maffia zenekar énekese, Fecske Dávid. A darab premierje április végén lesz az Elkxrtuk című film producere, Kálomista Gábor által igazgatott Thália Színház Arizona stúdiószínpadán.

(Kiemelt  kép forrása: Ivancsics Ilona Színtársulat)

Ujhelyi István szerint Orbán Viktor aláírta az Európai Tanács (EiT) csúcstalálkozót lezáró dokumentumot, ami szembe megy a Fidesz-KDNP azon határozatával, amit el akarnak fogadtatni az EU jövőjéről szóló konferenciasorozat kapcsán.