Növényi Norbert 15 kilót fogyott, halálfélelme volt

Növényi Norbert őszintén vallott betegségéről.

2022. április 11., 08:11

Szerző:

Növényi Norbert abból az apropóból adott interjút a Metropol című lapnak, hogy ő is szerepel a ma, azaz hétfő este újrainduló, Doktor Balaton című sorozatban a TV2-n. Az 1980-as olimpia birkózóbajnoka egy börtönviselt kidobóembert alakít majd a történetben.

Növényi Norbert az interjúban többek között arról beszélt, mennyire örül, hogy túl van a koronavírus miatti korlátozások időszakán. A 64 éves volt sportoló maga is elkapta a betegséget, és annak a lefolyása az ő esetében különösen súlyos tünetekkel járt. Így beszél erről:

„közel két hétig negyven-negyvenegy fokos lázzal feküdtem otthon, tizenöt kilót fogytam, aminek egy részét már sikerült visszaszednem. Kórházba nem mertem menni, mert attól féltem, hogy ott elkapok valami fertőzést. Minden köhögésnél azt éreztem, hogy az lesz az utolsó, mindenem fájt, kétségeim voltak afelől, hogy túlélem. Mindeközben próbáltam tartani a lelket a szeretteimben: a kedvesem és a gyerekeim nagyon aggódtak értem, de nem akartam megrémiszteni őket. Minden elképzelhető törődést megkaptam tőlük, a lányom hozott gyógynövényes készítményeket is, amelyek a gyógyszerek mellett sokat segítettek a gyógyulásban.”

Növényi Norbert hozzáteszi, hogy bár ötven éve sportol, a gyógyulása után eleinte még a séta is nehezére esett.

Most éppen hullám után vagyunk, de nincs még vége a járványnak

Pataky Attilánál nagyon furcsa szövődményeket produkált a koronavírus

Kajdi Csaba két dologra figyelmeztetett, amikor elkapta a covidot

Delhusa Gjon oltásellenes volt, Covid-fertőzéssel lélegeztetőgépre került, majdnem meghalt

(Kiemelt kép: dfp.hu)

Az 55 év felettieket is beszippantotta a közösségi média. Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, 61 százalékuk szokott podcasteket hallgatni vagy nézni, és közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek.