Pataky Attilánál nagyon furcsa szövődményeket produkált a koronavírus

Jelenlegi állapota kapcsán arról is beszélt, milyen szakmára készült annak idején a zenei pálya helyett.

2021. november 9., 09:14

Szerző:

Interjút közöl a Blikk című lap az Edda együttesből ismert Pataky Attilával. A 70 éves rockzenész többek között az egészségi állapotáról is beszél, arról, hogyan van most azt követően, hogy elkapta a koronavírust. Azt mondja, már jól van, de úgy tűnik, egy szokatlan szövődményt okozott nála a vírus.

„Nagyon aljas dolog ez a COVID, teljesen jól vagyok, egyedül a nevekkel vagyok bajban. Ez valahol szakmai ártalom is, mert rengeteg emberrel találkozom, a nyáron körülbelül 30-50 ember nevét kellett volna megjegyeznem, de nem mindig jutnak eszembe. Előttem van az arca, de nem jön a nyelvemre”

– meséli Pataky Attila az interjúban.

Később szóba kerül az edzés is, illetve az, hogy az Edda normalitáskedvelő frontembere hogyan tartja magát formában. Pataky ezzel kapcsolatban említi, milyen pályára készült annak idején, még mielőtt a rocksztárság bejött neki:

„úszom, de a legfontosabb lazulás. Itthon van ellipszis, futó és taposó, amit szeretek, mert a tüdőkapacitást növeli. Tesitanárnak készültem, anatómiát tanultam, tudom, hogy milyen felkészülésre van szükségem, hogy végigbírjam a „15 menetet”.”

Nem ő az egyetlen személy a médiában, aki először pedagógusi pályára készült, meglepő lehet, hogy Nádai Anikó is ezen az úton indult el annak idején. Hogy pontosan mit tanított volna, ha nem csinál belőle médiaszemélyiséget a Való világ, azt ide kattintva olvashatja el korábbi cikkünkben.

(Kiemelt kép: dfp.hu)