Delhusa Gjon oltásellenes volt, Covid-fertőzéssel lélegeztetőgépre került, majdnem meghalt

Delhusa Gjon oltás nélkül élt túl egy súlyos Covid-fertőzést, íme, milyen következtetést vont le.

2021. december 16., 09:52

Szerző:

Delhusa Gjon a Frizbi című műsornak a Life TV-n vasárnap adásba kerülő részében beszél arról, hogy oltásellenes volt, ám tavaly év végén elkapta a koronavírust és lélegeztetőgépre került. A 68 éves zenész korábban oltásellenes volt, erről így beszélt a talkshow felvételén a Bors tudósítása szerint:

„bevallom, a betegségem előtt semennyire sem vettem komolyan a koronavírust, egyenesen kiröhögtem. Sőt oltásellenes voltam!”

Aztán amikor Delhusa Gjon elkapta a betegséget, az állapota egy idő után válságosra fordult. Ezt a következőképpen írja le:

„tíz napig rengeteg gyógyszert kaptam, de nem javult az állapotom, egy ponton már nem is ettem, ekkor jöttek az ápolók és felvittek az intenzív osztályra. Ekkor már nem igazán voltam magamnál. Arra emlékszem, hogy erős gumipántokkal leszorítottak, majd jött a sötét éjszaka, vagyis kómába tettek.”

Delhusa Gjon hat napig volt eszméletlen, érzékletes képekkel írja le a nyilatkozatában, hogy úgy érezte, ekkor a pokol útján jár. De a kómából még idejében felébredt:

„egyszer csak megláttam a folyosó végén a tündöklő fényt, és arrafelé húzott valami. A következő kép már az volt, hogy lassan nyitom a szemem, és meglátom az ablakot, az őszi leveleket, és csak annyit mondtam: Élek!”

Az immár 50 éve a pályán lévő zenész ezt követően megváltoztatta az álláspontját a vírusról és a vakcinákról, már mindhárom oltást megkapta. Maradványtünetei viszont még vannak, továbbra is nagyon hamar kifogy a szuflából, de azt mondja, állapota hónapról-hónapra javul. Korábbi oltásellenességéről Delhusa Gjon most így beszél:

„azt mondogattam, hogy adják be annak, akinek két anyja van! Ma már nem értem, miért csináltam ezt a sok hűhót! Felhagytam a sok összeesküvés-elmélet olvasásával, amivel tele van az internet. Egyet tudok, a lélegeztetőgépről tízből egy ember jön vissza...”

Jelenleg Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász van lélegeztetőgépen, ő sem kérte az oltást. Csollány állapotát aggódva figyeli az ország, pályatársai szorítanak felépüléséért.

(Kiemelt kép: dfp.hu)