Drámai visszaemlékezés: Csollány Szilveszternek üzent Berki Krisztián

Csollány Szilveszter lélegeztetőgépen van, íme, mit üzen neki sporttársa.

2021. december 14., 09:51

Szerző:

Aggasztóak az elmúlt napokban érkezett hírek Csollány Szilveszterről, aki nem oltatta be magát, és lélegeztetőgépre került a koronavírus szövődményeivel. A múlt héten Csisztu Zsuzsa tett közzé az olimpiai bajnok tornászhoz szóló üzenetet a Facebookon. Ő a következőket írta:

„nem kellenek szavak! Barátom, Szilas! Veled vagyunk.”

Most egy másik olimpiai bajnok tornász, a Londonban 2012-ben lólengésben aranyérmet szerzett Berki Krisztián tett közzé üzenetet, amellyel Csollány Szilvesztert szólítja meg. A megható visszaemlékezést tartalmazó üzenet a Facebookján és az Instagramján egyaránt megjelent, és a következőképpen szól:

„pályafutásom egyik legmeghatározóbb pillanata volt, mikor Sydney-ben a Te nyakadba került az aranyérem! Sorsfordító volt számomra, és ennek hatására kezdtem el tudatosabban és koncentráltabban figyelni az edzésekre! Példakép lettél akkor sokunk számára, amivel egy álmot adtál nekünk, fiatal sportolóknak. Mégpedig az olimpiai álmot... Elhittem magamról, hogy ha keményen edzem, küzdök a céljaimért, nekem is összejöhet! Sokszor edzettünk egy teremben, ezért még könnyebben hittem el, hogy talán egyszer én is lehetek OLIMPIAI BAJNOK!!! Bíztam, bíztunk benned az utolsó Világbajnokságon is, Debrecenben, ahol aranyérem került a nyakadba, ezzel megkoronázva a hazai szurkolók szeretetét!!! Akkor is küzdöttél és tudom, hogy most is küzdesz!!! BAJNOK voltál, vagy és leszel is!!! Ahogy eddig mindent, ezt is le fogod GYŐZNI!!! Szurkolok érted Szilas, mint a pályafutásod alatt sokszor tettem!!!”

(Kiemelt kép: dfp.hu)