Mikó István a mellőzöttségről beszélt: Akkor sem esem kétségbe, ha éppen kevésbé foglalkoztatnak

Mikó István 73 éves, és azt mondja, nem engedheti meg magának, hogy nyugdíjba menjen.

2024. január 18., 08:38

Szerző:

Mikó István Jászai Mari-díjas színész-zenész-humorista, a Soproni Petőfi Színház és a Turay Ida Színház örökös tagja, aki a '80-as és '90-es években volt a pályája, illetve a népszerűsége csúcsán, valamelyest Gálvölgyi Jánossal párhuzamosan. A 73 éves híresség most a Story magazinnak nyilatkozott.

Mikó István az interjúban említi, hogy bár már nem kap annyi felkérést, mint régen, már csak anyagi okokból sem hagyhatja abba a munkát. De hozzáteszi persze azt is, hogy a munkája egyben a hobbija is, így természetesen továbbra is szívesen dolgozik, akár hívják, akár nem:

„szerencsére egyelőre a mellőzöttséget sem érzem, ám akkor sem esem kétségbe, ha éppen kevésbé foglalkoztatnak. Olyankor önálló esttel, pódiumtalálkozásokkal állok a közönség elé.”

Az interjúból kiderül, hogy Mikó István is azon színészlegendák közé tartozik, akik távolról sem gazdagodtak meg a tehetségükből és a népszerűségükből:

„az tény, hogy az ember jobban teszi, ha 73 évesen sem teszi le a lantot, és a nyugdíjas éveiben is aktívan dolgozik. Nem titok, hogy a színészi pálya nem éppen a legjövedelmezőbb, de hát valamiből meg kell élni”

A színész, aki nemrég a gyermekeivel való kapcsolatáról beszélt, most azt is említi, hogy várja az első unoka érkezését, de ez természetesen a fiain múlik.

(Kiemelt kép: Soproni Petőfi Színház)