Mikó István az első házasságából született gyerekeivel való kapcsolatáról beszélt

Mikó István élettársa most a nála 15 évvel fiatalabb Szabó Anikó, első házasságából két fia született.

2023. november 2., 08:36

Szerző:

Nemrég volt Mikó István 73. születésnapja, és ebből az alkalomból kereste őt meg a Blikk című lap egy interjú erejéig. A beszélgetésben a Jászai Mari-díjas színész-komikus-rendező visszatekint a pályájára, amiből talán egyvalamit hiányol: a filmszerepeket. A mozikban nem gyakran szerepelt Mikó István, bár Tímár Péternek két filmjébe is bekerült, az Egészséges erotikában ő volt a párttitkár, a Hagyjátok Robinzont!-ban pedig egyenesen a címszereplő. Ez utóbbi film egyébként teljes egészében megtekinthető a YouTube-on.

„Gyönyörű pillanatokkal teli pályafutás van mögöttem, mégis kevés filmélményről beszélhetek – mondta Mikó István. – Nem miattam alakult így. Talán a rendezőknek nem volt szükségük erre a fejre. Kesereghetnék, panaszkodhatnék a sorsra, hogy mindez így alakult, de ez már a múlt. Ebben ennyi volt. Kárpótolt az élet a színházzal, a televíziózással, a zenéléssel”

– tekint vissza Mikó István az elmúlt évtizedekre.

Hozzáteszi, hogy azért érzi már, hogy benne van a korban, de szerencsére teljesen egészséges:

„hetven felett gyorsan múlik az idő. Gyorsan, és megállíthatatlanul. Szerencsére egészséges vagyok, de már nincs annyi erőm, hogy minden este színpadra álljak.”

Mikó István első házasságából két gyermeke született: Bálint 1979-ben, Dániel 1984-ben. A Soproni Petőfi Színházban is társulati tag, immár 73 éves színész párja most Szabó Anikó színésznő, a Turay Ida Színház tagja. Mikó István október végén ünnepelte a születésnapját, a következőket meséli arról a napról:

„otthon ünnepeltünk, csendben, visszafogottan. Itt volt az első házasságomból született két fiam is. Nagyon jó a kapcsolatom velük, bár olykor megjegyzem, hogy nagyon vágyom már egy unokára. Ilyenkor persze megkeresnek, felköszöntenek a barátaim.”

A szülinapról a Facebookon itt lehet képeket megnézni.

(Kiemelt kép: Soproni Petőfi Színház)