Lukács Sándor fáradékonyság miatt ment kórházba, nem engedték haza – kiderült, mi a baj

Lukács Sándor aggasztó híreket közölt a kórházból nyilatkozva.

2023. október 30., 09:21

Szerző:

Lukács Sándor fáradékony volt, érezte, hogy nem stimmel vele valami, ezért bement a kórházba, ahol azonnal bent is tartották. A Blikk a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján érte utol a 76 éves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt, aki a kórházból nyilatkozva árulta el, mit találtak nála: szívritmus-zavara van.

A Vígszínház művésze többek között a következőket mondja a jelenlegi állapotáról:

„vérhígító és értágító gyógyszereket kapok, de a professzor szerint még egy hét kell ahhoz, hogy kiderüljön, miként reagálok a kezelésre. Imádkozom, hogy elkerüljem a műtétet, mert a másik megoldás, amit Merkely doktor úr javasolt, mégiscsak kevésbé drasztikus beavatkozás. Ha jól reagál a szervezetem a gyógyszerekre, egy úgynevezett kiütéssel helyre lehet állítani a szívritmuszavaromat. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy defibrillátorral kiütik a szívem, ami szintén nem hangzik túl jól, de még mindig kevésbé félelmetes eljárás, mint a műtét.”

Lukács Sándor arra számít, hogy legalább egy hónap lesz, amíg visszatérhet a színpadra. Bevallja, hogy ő is megijedt a hírek hallatán, és a családja szintén, de felesége jól viseli ezt az aggasztó és nehéz időszakot.

(Kiemelt kép: Vígszínház)