Eszenyi Enikő munkamódszerei drasztikusan megváltoztak, mióta menesztették a Vígszínházból

Jelenlegi kollégái szeretnek Eszenyi Enikővel dolgozni.

2021. november 11., 09:47

Szerző:

Eszenyi Enikő viselkedése és munkamódszere hatalmas változáson mentek keresztül, mióta a körülötte kialakult botrány végeredményeként elküldték a Vígszínháztól. Legalábbis jelenlegi munkatársai és a Kecskeméti Nemzeti Színház igazgatója szerint. A vidéki teátrum igazgatója a Blikknek mesélt arról, milyen a próbák hangulata.

Eszenyi Enikőt több mint egy éve menesztették a Vígszínház éléről, miután a színészek és az alkalmazottak panaszt tettek rá az őket ért megaláztatások miatt. A rendezőként és színésznőként is tevékenykedő Eszenyi ezután egy időre elvonult a nyilvánosság elől, szülővárosában, majd külföldön vállalt munkát. Jelenleg a Kecskeméti Nemzeti Színházban dolgozik, az intézmény igazgatója pedig elárulta, hogy kellemes légkörben zajlik a munka a rendező-színésznő és a többi színész között. 

„Csodálatos a próbafolyamat, szó sincs feszültségről. Enikő nagyon felkészült, harmonikusan telik a munka, mindenki szeret vele dolgozni. Nagy boldogság ez nekem”

– nyilatkozta Cseke Péter, majd elárulta, hogy a darabot januártól láthatják majd a nézők.

Tavaly, közvetlenül az igazgatóváltás előtt vádolta meg Eszenyi Enikőt több korábbi és akkori munkatársa azzal, hogy agresszív a viselkedése. Az eset után, nyár elején kérte fel Cseke Péter a rendezőt, hogy rendezze meg a Kecskeméti Nemzeti Színházban a Cirkuszhercegnő című darabot.

(Kiemelt kép: MTI Fotó: Mohai Balázs)