Meghalt Vivienne Westwood: íme karrierjének legtöbbet emlegetett pillanata

Vivienne Westwood a punk stílus anyjaként vált legendává, 81 évet élt.

2022. december 30., 08:48

Szerző:

Meghalt Vivienne Westwood, adta közre a szomorú hírt a legendás brit divattervezőnő cége a közösségi médiában. Westwood 1941-ben született az angliai Twintwistle-ben, és a '70-es években a punk stílus megteremtésével lett nemzetközileg ismert és elismert.

A csütörtök este megjelent közlemény a következőket tartalmazza:

„ma elhunyt Vivienne Westwood, békében és családja által körülvéve, a dél-londoni Claphamben. Vivienne mindig azzal foglalkozott, amit szeretett, tervezett, kreált, írta a könyvét az utolsó pillanatig, hogy a világot jobbá tegye. Csodálatos életet élt le. Az újításai és a hatása felmérhetetlenül nagy volt az utóbbi 60 évben, és jelentőségéből a jövőben sem veszt majd.”

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy Westwood taoista volt, ami mellé oda lehetne tenni még, hogy a tervezőnő küzdött a nukleáris fegyverek leszereléséért, az emberi jogokért és klímaváltozás megfékezéséért.

Vivienne Westwood nevéhez rengeteg olyan ruha és pillanat fűződik, amikkel kapcsolatban sokan az ikonikus jelzőt használják, de talán mind közül a leghíresebb az, amikor egy 1993-as divatbemutatóján Naomi Campbell elesett egy túl magas talpú cipő miatt. A tervezőnő és a szupermodell az alábbi videóban mesélnek erről az esetről.

(Kiemelt kép: Vivienne Westwood Instagram)