Meghalt a Faithless énekese

65 évesen elhunyt Maxi Jazz, a Faithless frontembere.

2022. december 24., 20:18

Szerző:

Maxi Jazz, a Faithless frontembere volt, polgári nevén Maxwell Fraser. Zenesztársa, Sister Bliss szerint békésen, álmában ment el dél-londoni otthonában péntek este – számolt be a BBC.

„Szeretettel gondolunk mindazokra, akik megosztották velünk ezt a zenei utazást. Vigyázzatok egymásra, halljátok?” – írta Twitteren Sister Bliss.

A Faithless 1995-ben alakult, 1999-ben és 2002-ben a Brit Awardson a legjobb brit tánczene előadónak jelölték őket. A zenekar 2011-ben oszlott fel, bár egy évtizeddel később a koronavírus járvány ideje alatt újra összeálltak, hogy egy új stúdióalbumot adjanak ki. Jazz azonban nem csatlakozott ehhez a projekthez, megalapította inkább a Maxi Jazz and the E-Type Boys-t. 

(Kiemelt képünk: A brit elektronikus zenei együttes Faithless koncertje a brüsszeli Tour & Taxisban Belgium, 2011.03.26. Fotó: Christophe Ketels / COMPAGNIE GA / BELGA MAG / Belga via AFP)

 

 

Február 4-én A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös megrendezésében ismét megtartják a koncertszezon egyik legpördősebb, legintenzívebb fesztiválját, a Prokofjev-maratont. Az egynapos fesztiválon lesznek nagyzenekari koncertek, intim kamarazene, filmvetítések és ingyenes hangversenyek is.

Európában is egyedülállóan veszélyeztetett múzeum és kulturális tér lett a budapesti, az államszocialista rendszer művészeti értékkel is bíró szoboralkotásait egybegyűjtő Memento Park, derült ki az intézmény közleményéből.

Az Adult Swim kedd este bejelentette, hogy minden együttműködést megszakított Justin Roilanddal, miután az ügyészség testi sértéssel és személyes szabadság korlátozásával vádolta meg az egyik legnépszerűbb animációs sorozat társalkotóját.