Magyarországra jön a Faithless

Tízéves idén a Hegyalja fesztivál, a jubileumi rendezvényen számos neves külföldi fellépő, köztük a Faithless, a Transglobal Underground, a Basement Jaxx és Roni Size, valamint sok hazai kedvenc, többek között a Quimby, a Kispál és a Borz, a Kiscsillag, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Bëlga valamint Barabás Lőrinc és Péterfy Bori is fellép zenekarával július 15. és 19. között Tokaj mellett.

2009. március 26., 16:10

A szervezők csütörtöki közlése szerint számtalan neves külföldi fellépő várja majd az elektronikus zene szerelmeseit: az egyik legnagyobb bulit kétségtelenül a brit Faithless csapja majd, de az élő legendának számító Transglobal Underground is minden bizonnyal különleges produkcióval várja a közönséget.

Ott lesz a fesztiválon mások mellett a brit Basement Jaxx is, Felix Buxton és Simon Ratcliffe house-funk duója, Adam Freeland, valamint a drum and bass egyik kiemelkedő alakja, Roni Size is, akitől az új Reprazent-albumról is kap majd ízelítőt a közönség - írta az MTI.

A hazai kedvencek közül fellép a fesztiválon a Quimby, Lovasi András két formációja, a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag is, a 30Y, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Bëlga, a Kowalsky meg a Vega, Péterffy Bori és a Love Band, az Irie Maffia és Barabás Lőrinc is.

A szervezők persze a keményebb zenék szerelmeseiről sem feledkeztek meg. A külföldi fellépők között ott lesz a Grammy-díjas amerikai Machine Head, szintén Kaliforniából érkezik az Ignite és a Death Angel, de "hegyaljás" lesz a folk-metált játszó finn Finntroll, az amerikai Testament, a kanadai Kataklysm, a norvég Keep Of Kalessin és a dán Hatesphere is.

A magyar zenekarok közül az idén 20 éves Tankcsapda, az Ossian és a Pokolgép mellett fellép a Depresszió, a Blind Myself, a Fish!, a Superbutt és a nemrég Fonogram-díjat kapott Insane, a folk-metál hazai legjobbja, a Dalriada, valamint a Mobilmania szupergroup is.

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.