We come 1 - ma este befejezi a Faithless

Végleges a Faithless búcsúja, nem folytatjuk tovább: 15 év alatt felépítettünk valamit és ezt nem szabad lerombolni - mondta Maxi Jazz, az egyik legnépszerűbb brit elektronikus csapat rappere hétfőn az MTI kérdésére a Faithless esti budapesti koncertjét megelőző sajtótájékoztatón. "A könyvet be kell zárni, ha a végére értünk. Sem új lemezt, sem több turnét nem csinálunk már" - mondta Maxi Jazz.

2011. március 21., 18:23

A Faithless (a rapper mellett Sister Bliss billentyűs-zeneszerző és Rollo producer alkotja az együttest) mostani európai turnéja során, a múlt héten jelentette be, hogy 15 év együttzenélés és hat stúdióalbum után feloszlik. A Faithless hétfőn este azért még fellép a Papp László Budapest Sportarénában, utolsó koncertjét pedig április 8-án Londonban adja.

Maxi Jazz a sajtótájékoztatón kiemelte: kellemes emlékei vannak a korábbi magyarországi fellépésekről (1999 és 2010 között ötször léptek fel a Sziget fesztiválon), remek volt a közönség, és még jó magyar zenekarokat is hallott.

"A turné befejezése után elsősorban pihenni szeretnék, aztán továbbra is sokat fogok dj-skedni" - jegyezte meg a rapper, aki szerint a Faithless utolsó lemeze, a tavaly kiadott The Dance igazi partyzene, a csapat legjobb munkái közül való.

Az MTI kérdésére szólt arról, hogy az esti Aréna-koncerten természetesen elhangzanak majd a Faithless legnagyobb sikerei (Salva Mea, Insomnia, God Is a Dj, We Came 1), de a The Dance-ről is játszanak majd. A Faithless előtt Sterbinszky dj-setje melegíti be a közönséget.

"Higgy magadban!" - mondta a buddhista Maxi Jazz arra az újságírói kérdésre, mit üzen a rajongóinak.

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.