Meghalt Shelley Duvall, A ragyogás sztárja – előkerült róla a megrázó, legutolsó fotó

Shelley Duvall a napokban ünnepelte a 75. születésnapját, ekkor készült róla ez a fotó.

2024. július 12., 07:46

Szerző:

Csütörtök este járta be a világot a megrázó hír: 4 nappal 75. születésnapja után meghalt Shelley Duvall színésznő, akit legtöbben A ragyogás című horrorfilm női főszereplőjeként ismernek.

Meghalt Shelley Duvall

A Hollywood Reporter adta közzé először, hogy Shelley Duvall meghalt. A színésznő 1989 óta volt együtt élettársával, Dan Gilroyjal, ő közölte a hírt a sajtóban, hogy a párja diabétesz következtében az éjszaka álmában elhunyt texasi otthonukban. Gilroy a következő szavakkal búcsúzott tőle:

„Drága, édes, csodálatos élettársam és barátom itt hagyott bennünket. Túl sokat szenvedett az utóbbi időben, de most szabad. Repülj tova, gyönyörű Shelley!”

Shelley Duvall két legismertebb filmje ugyanabban az évben jött ki, 1980-ban, de nagyon eltérő műfajban: Robin Williamsszel szerepelt a Popeye vígjátékban, és Jack Nicholsonnal A ragyogás című horrorban. Szerepelt ezt megelőzően az Annie Hallban is, utána pedig az Időbanditákban, de ezt követően hollywoodi karrierje gyors hanyatlásnak indult, és több igazi nagy sikerben már nem láthattuk.

Shelley Duvall utolsó fotója

Shelley Duvall vasárnap lett 75 éves, és ekkor meglátogatta egy nagy rajongója, akinek rendszeres kapcsolata volt a színésznővel. Ekkor készült Shelley Duvallról valószínűleg az utolsó kép. Az egykor Twitternek hívott közösségi oldalon ez a rajongó, akiről csak annyit lehet tudni, hogy Sarah-nak hívják, a következőket írja:

„Hallottam a hírt Shelley Duvallról. Jól vagyok. Shelley egészségével az elmúlt hónapokban sok probléma volt, és gyakran meglátogattam őt. Mindig hálás leszek a közös emlékeinkért, és azért, hogy támogathattam őt, társa lehettem.”

Az alábbi fotó készült a születésnapon.

Shelley Duvall két arca

Shelley Duvallra egészen 2016-ig mindenki a késő '70-es és a korai '80-as évek törékeny szépségű színésznőjeként emlékezett, akinek a leghíresebb filmje kultstátuszt érdemelt ki az évtizedek alatt, annak ellenére, hogy Stanley Kubrick rendező minden bizonnyal elfogadhatatlanul viselkedett Shelley Duvallal a szerinte megfelelő alakítás kizsarolása érdekében.

Aztán 2016-ban jött egy sokkoló interjú Dr. Phil McGraw tévés személyiséggel, ami súlyos kétségeket vetett fel Shelley Duvall egészségi, illetve szellemi állapotával kapcsolatban, illetve azzal kapcsolatban is, hogy mennyire etikus egy ilyen mentális állapotban lévő embert a tévében bemutatni még akkor is, ha ő ebbe beleegyezik. Az interjúból az derült ki, hogy Shelley Duvall úgy gondolja, hogy Robin Williams nem halt meg, csak alakváltó lett. Szerinte Nottingham bírója – aki a Robin Hood egyik karaktere – megfenyegette őt, illetve arról is beszélt, hogy van a lábában valami búgó, berregő korong, ezért Dr. Phil segítségét kéri. Alább látható a botrányos interjú egy-két részlete.

(A kiemelt kép A ragyogás című film leghíresebb jelenetéből való. Fotó: Warner Bros - Hawk Film / Collection ChristopheL via AFP)