Robin Williams irritáló volt a forgatáson Ethan Hawke szerint

A Holt költők társaságának forgatásáról mesélt az akkor 18 éves színész.

2021. augusztus 30., 13:35

Szerző:

1989-ben mutatták be a Holt költők társasága című filmet, amelynek egyik főszereplője az akkor már egy ideje szupersztárnak számító Robin Williams volt. A film egy gimnáziumban játszódik és a cselekmény középpontjában álló, félénk Todd Andersont az akkor még a szélesebb közönség számára ismeretlen Ethan Hawke játszotta.

Hawke most 50 éves, és a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon járt, ahol életműdíjjal tüntették ki. Hawke itt elhangzott, a Holt költők társasága forgatására és a 2014-ben elhunyt színészlegendára visszaemlékező nyilatkozatát többek között a Daily Mail is idézi.

„Azt hittem, Robin utál engem. Az volt a szokása, hogy rengeteget viccelődött a forgatás közben. 18 évesen ezt hihetetlenül irritálónak találtam. Ő képtelen volt abbahagyni, én meg nem nevettem semmin, amit csinált.”

– tekint vissza a bő 30 évvel ezelőtt történtekre a mára már négyszeresen Oscar-jelölt színész-forgatókönyvíró.

A Holt költők társasága fenti jelenetének forgatására emlékezve Hawke a következőket mondta:

„volt egy olyan jelenet a filmben, ahol [Williams karaktere] felszólít engem, hogy spontán módon költsek egy verset az osztály előtt. A végén azt a poént sütötte el, hogy szerinte milyen félelmetes voltam. Azt gondoltam, hogy viccel. De ahogy idősödöm, rájöttem, hogy van valami félelmetes a fiatalok őszinteségében és intenzitásában.”

(Kiemelt kép: Photo12 via AFP)