Megdöbbentő: kiderült, ezek voltak Matthew Perry utolsó szavai a halála előtt

Matthew Perryt, a Jóbarátok sztárját tavaly október 28-án találták holtan a Los Angeles-i otthonában. 

2024. augusztus 19., 07:45

Szerző:

Ahogyan arról portálunk is beszámolt tavaly, október 28-án holtan találták Los Angeles-i otthonának pezsgőfürdőjében Matthew Perryt. A Jóbarátok színésze 54 éves volt, a későbbi jelentések szerint pedig ketamintúladagolás miatt lett rosszul, a majd megfulladt. A sztár személyi asszisztense elmondta a hatóságoknak, hogy nem sokkal a véletlen túladagolás előtt kezdte el injekciózni Perryt – írja az NBC.

Többek ellen vádat emeltek 

A színész halálával kapcsolatban öt személy ellen emeltek vádat, a vádlottak között ott van Perry személyi asszisztense, Kenneth Iwamasa és a drog biztosításával vádolt Dr. Salvador Plasencia is. A friss bírósági iratok szerint az ügyészek azzal vádolják Plasencia-t, hogy bár jelezte Perrynek, hogy túl messzire ment és a függősége egyre nő, mégis továbbra is felajánlotta neki a ketamint. A szert Iwamasa adta be neki, a ketamin infúziós terápiát Perry a depressziója és a szorongása kezelésére kapta, a halálát pedig a nem megfelelően felügyelt dózisok okozták. 

Az asszintense beismerő vallomást tett 

Perry asszisztense, Iwamasa augusztus 7-én aztán bűnösnek vallotta magát az ügyben, és elismerte, hogy többször is injekciózta a színészt, tette ezt mindenféle orvosi előképzettség nélkül. A dokumentumok szerint Perry drámai utolsó szavai a következők voltak Iwamasa felé: 

Lőj fel egy nagy adagot. 

A medencében talált rá

Miután ez megtörtént, az asszisztens elment elintézni néhány dolgot, mire azonban visszament már a medencében, arccal lefelé találta meg Perryt. Iwamasa elmondta a hatóságoknak, hogy nagyjából egy hónappal a színész halála előtt kezdte el neki beadni az injekciókat, továbbá azt állította, hogy Plasencia árulta a sztárnak a ketamint. A 42 éves Plasenciát a napokban letartóztatták Dél-Kaliforniában, a bíróságon aztán ártatlannak vallotta magát. 

Nyíltan beszélt a függőségéről 

Perry egyébként korábban nyíltan beszélt drogproblémáiról. Egy 2022-es interjúban például azt mondta, nem tudja megnézni a Jóbarátokat, mert a testsúlya alapján meg tudja állípítani, hogy éppen milyen szerektől függött: hol alkohol, hol opiátok, hol pedig a kokain okozott neki gondot. 

(Kiemelt képünkön Matthey Perry, Fotó: Instagram)