Meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok Chandler Bingje

Ötvennégy évesen, Los Angeles-i otthonának jakuzzijában találták holtan a színészt. 

2023. október 29., 08:17

Szerző:

„Megrendültünk kedves barátunk, Matthew Perry halála miatt” – közölte a Los Angeles Times-nak eljuttatott közleményében a Jóbarátok producere, a Warner Bros. televíziós csoport.

A Jóbarátokban Chandler Bing elragadó karakterét alakító férfit a rendőrség szombat délután találta holtan otthonában. Az ügyben még tart a nyomozás, azonban egyelőre semmi sem utal idegenkezűsgre, és kábítószert sem találtak a lakásban. A Los Angeles-i rendőrség rablás-gyilkossági nyomozói vizsgálják a halálesetet. A halál okát később állapítja meg a megyei halottkémi hivatal.

A Jóbarátok (Friends) című szituációs komédiát 1994-ben mutatták be, amelyben Perry és társai, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és David Schwimmer hat fiatal felnőtt barátságát és New York-i útkeresésését mutatja be. A sorozat 2004-ig futott, a legutolsó rész több mint ötven millió nézőt ültetett a tévék elé.

Matthew Perry régóta alkohol- és opioidfüggőséggel küzdött. Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című memoárjában vallott démonairól. Állítása szerint 14 évesen ivott először, de 21 éves koráig nem ismerte fel az alkoholizmus jeleit, élete során többször visszaesett. A 2021-es Jóbarátok – Újra együtt különkiadáson elismerte, hogy a nyomás, hogy estéről estére élő stúdióközönség előtt kell a viccet elsütnie, táplálta.

(Kiemelt képünkön forrása: Matthew Perry Instagram-oldala.)

 

 

Kevesen tudják, hogy a slow fashion, azaz a fenntartható divat kiemelkedő képviselői hazánkban a szőrmével foglalkozó szakmák, úgy mint az állattenyésztők, szűcsök, designerek, kereskedők. Ők azok, akik elkötelezettek, illetve érdekeltek abban, hogy a kezük alá kerülő állatokat megfelelő körülmények között tartsák. Nemcsak az Európai Unió és a hazai szigorú állatvédelmi, állattartási és környezetvédelmi előírások kötelezik őket erre, hanem maga a tény: csak annak az állatnak lesz szép, dús, jól felhasználható és főként eladható bundája, amivel jól bánnak, ami megfelelő körülmények között él. Épp ezen közös célok elérése érdekében, illetve azért küzdve, hogy a nem etikus állattartókat kiszorítsák a piacról szövetségbe szerveződtek. 

Elhunyt Vajda Mihály Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.