Meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok Chandler Bingje

Ötvennégy évesen, Los Angeles-i otthonának jakuzzijában találták holtan a színészt. 

2023. október 29., 08:17

Szerző:

„Megrendültünk kedves barátunk, Matthew Perry halála miatt” – közölte a Los Angeles Times-nak eljuttatott közleményében a Jóbarátok producere, a Warner Bros. televíziós csoport.

A Jóbarátokban Chandler Bing elragadó karakterét alakító férfit a rendőrség szombat délután találta holtan otthonában. Az ügyben még tart a nyomozás, azonban egyelőre semmi sem utal idegenkezűsgre, és kábítószert sem találtak a lakásban. A Los Angeles-i rendőrség rablás-gyilkossági nyomozói vizsgálják a halálesetet. A halál okát később állapítja meg a megyei halottkémi hivatal.

A Jóbarátok (Friends) című szituációs komédiát 1994-ben mutatták be, amelyben Perry és társai, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és David Schwimmer hat fiatal felnőtt barátságát és New York-i útkeresésését mutatja be. A sorozat 2004-ig futott, a legutolsó rész több mint ötven millió nézőt ültetett a tévék elé.

Matthew Perry régóta alkohol- és opioidfüggőséggel küzdött. Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című memoárjában vallott démonairól. Állítása szerint 14 évesen ivott először, de 21 éves koráig nem ismerte fel az alkoholizmus jeleit, élete során többször visszaesett. A 2021-es Jóbarátok – Újra együtt különkiadáson elismerte, hogy a nyomás, hogy estéről estére élő stúdióközönség előtt kell a viccet elsütnie, táplálta.

(Kiemelt képünkön forrása: Matthew Perry Instagram-oldala.)