Márió, a harmonikás lenullázódott: mindene odalett, perrel fenyeget

Márió azt mondja, nem hagyhatja annyiban, ami vele történt.

2024. május 28., 13:35

Szerző:

Kegyetlen csalás áldozata lett Márió, a harmonikás. A történetet a Ripost című kiadvány hasábjain osztotta meg, saját bevallása szerint azért, hogy hátha mások is csatlakoznak az általa tervezett perhez.

Márió minden pénzét elvitték

Máriót, a harmonikást három hónappal ezelőtt nullázták le a csalók. A következőképpen mondja el, hogy mi történt:

„Bementem az internetes bankfiókomba... és az egyenlegem nulla volt. Nem maradt rajta semmi. A fellelhető adatok alapján február 16-án vitték el. Átutalták egy magyar számlára — azt is feltörték, nem tudott róla a tulajdonosa —, majd rögtön valahova külföldre.”

Bár maga a bűncselekmény még februárban történt, a bank csak most küldött hivatalos választ Bock Attilának, azaz művésznevén Máriónak. Nem volt benne sok köszönet:

„Egy egyszerű levelet dobtak a postaládába, még csak nem is ajánlva, amiben szűkszavúan arról írtak, hogy nem áll módjukban segíteni vagy kártérítést adni, mert ők nem hibáztak.”

Ezek után Márió pert fontolgat, már csak azért is, mert úgy tudja, hogy más is járt hasonlóan. Igazságtalannak érzi, hogy a banknak mintha semmilyen kötelezettsége nem lenne az ügyben, és neki elvileg csak le kéne nyelnie a kárt:

„Túl nagy összegről van szó ahhoz, hogy veszni hagyjam. Felháborít, hogy a bank nem vállal felelősséget, hiszen az ő nevükkel éltek vissza, az ő nevükben csaptak be, és nem csak engem... [...] Erősen gondolkozom azon, hogy pert indítsak a pénzintézet ellen. Az biztos, hogy nem hagyom annyiban a dolgot”

Valószínűleg a kulcs itt nem is az, hogy a bank nevével éltek vissza, hiszen ha ön holnap Márióra hivatkozva kicsal valakitől egymillió forintot, akkor a károsult nem perelheti Máriót azért, mert ön Márió nevével élt vissza. Ehelyett talán inkább azt az állítást lehet érdemes megvizsgálni, hogy a bank valóban nem hibázott-e, hiszen a pénzintézetnek az az egyik alapvető feladata, hogy a rábízott pénzt ne adja ki másnak, csak annak, aki a betétet elhelyezte. De természetesen ha valóban lesz per, akkor ezekre a kérdésekre ott adják majd meg a végleges választ.

Van jó hír is Márióéknál

„Én mindig hangszerhez nyúltam világéletemben, amikor valami trauma ért. Amikor már jobban voltam, a kórházból hazakerültem és a felépülés időszakában voltam, akkor rengeteget gyakoroltam. Abban merültem el – az az én terápiám igazából”

– mondta Márió két évvel ezelőtt a Mokka alábbi interjújában, hozzátéve, hogy nagyon nehéz volt az első fellépése felesége elvesztése után. Az élet azonban újraindult, és a zenészt újra megtalálta a szerelem. A kedvesét ebben a hónapban vette el, már a címlapra is került a menyasszony és a vőlegény.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)