Berki Mazsinál betelt a pohár, perrel fenyeget

„Sötétben mentem, hogy senki ne lásson és csak magam lehessek” – írja Berki Mazsi.

2022. november 3., 11:53

Szerző:

Tegnap volt halottak napja, és ezzel kapcsolatban Berki Mazsi az alábbi posztot jelentette meg a közösségi médiában. Anyósa és apósa ehelyett a TV2-nek sírva nyilatkoztak fiuk, az idén elhunyt Berki Krisztián sírjánál.

Berki Mazsi fent egy rövid Szabó Magda-idézettel emlékezik férjére, de úgy látszik, ez sokaknak nem volt elég. Csütörtökön délelőtt az özvegy a következőket tette ki automatikusan eltűnő Instasztoriba azzal, hogy legutóbbi tapasztalatai szerint ha beszél a magánéletéről-érzéseiről, akkor azért kritizálják, ha nem, akkor meg azért:

„sajnos nem tudok szó nélkül elmenni a Promotions.hu, a propeller és az Origo-tv hétfői cikkei mellett. A társadalmat butítják és félrevezetik, Velem kapcsolatban ezt már számtalanszor megtették. Úgy érzem, eljött az ideje, hogy az ügyvédemmel megtegyem a megfelelő lépéseket.”

A perrel fenyegetés csak a bevezetés, ezután Berki Mazsi tisztázza, pontosan miért háborodott fel ennyire:

„»Bujkál Berki Mazsi a kiesése után« – nem bujkálok, a TV2 és a kedves műsorvezetők is pontosan tudják, miért nem voltam személyesen a stúdióban, rajtam kívül álló okok miatt, de nem gondolom, hogy magyarázatra szorulna ez a kérdés anélkül, hogy bárki megkérdezte volna.
»Berki Mazsi halottak napján sem megy ki emlékezni a volt férje sírjához – ezzel védekezik«... csupán annyit mondtam az újságírónak, aki megkérdezte, hogy kimegyek-e a temetőbe, hogy erre a kérdésre nem szeretnék válaszolni. Azt nem mondtam, hogy jártam-e ott az elmúlt 24 órában, vagy megyek-e még ki a következő napokban. Pedig mindkét eset megtörtént, csak nem szerettem volna róla beszélni... Magamban, egyedül szerettem volna megemlékezni, és nem a nyilvánosság előtt... gondolom, ennyi nekem is jár.
Az újságírók szó szerint zaklattak ezzel a kérdéssel kapcsolatban, hogy hadd fotózzanak le néhai férjem sírjánál, és hogy megyek-e a temetőbe egyáltalán... könyörgöm... milyen világot élünk?! Annyira elszomorító...”

– írja az édesanya, aki szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt fizetős élő közvetítésben tárta a nyilvánosság elé a császármetszését, és aki kislányát két hete a Dancing with the Stars című show-ban a koreográfia részévé tette.

A hosszú közlemény a következőket is tartalmazza:

„tény és való, hogy töredékét mutatom az életemnek, de ennek oka van. Az élet sok mindent tanított nekem az elmúlt 1 évben... Én az írók helyében mélységesen elszégyellném magam, és csak annyit mondanék, amit sokan szoktak, hogy a karma dolgozik. Soha nem kívánnám senkinek, amin én és a családunk keresztülmegy és ment.
Pénteken és hétfő este is jártam a temetőben. Az előbbinél kicsit rendbe tettem a sírt, mert hosszú idő után most éreztem azt, hogy van elég erőm kimenni oda. Kövekkel és virágokkal díszítettem a sírt a két kezemmel, hogy azok, akik jönnek megemlékezni, méltóképpen tudják letenni a virágokat és a mécseseket. Sötétben mentem, hogy senki ne lásson és csak magam lehessek. Hétfőn újra kilátogattam...”

Berki Mazsi automatikusan eltűnő közleményét azzal zárja, hogy kéri az újságírókat, hogy ezzel a témával kapcsolatban ne keressék őt.

Publikált viszont még ezen kívül egy maradandó posztot is, ebben a következőket írja:

„hogy kint voltam-e néhai férjem sírjánál, a válaszom: természetesen. De ezt is lehet úgy feltüntetni, mintha nem lettem volna. Ebben az egész folyamatban megtapasztalhattam, hogy semmi sem az, aminek látszik. Sokat tanultam belőle. Törekszem az őszinte életre, de hibázok. Sokszor, azonban nem többször, mint bárki, aki e sorokat olvassa. Mindennek két oldala van, s mindig a helyzet adja, hogy melyikre van nagyobb rálátásunk.
A magam helyzetét is kétféleképpen is láthatom. 1. Sajnálhatom magam és együttérezhetek magammal, hogy a sajtó ilyen embertelenül meghurcol. 2. De a nagy Egész szemével is nézhetem és azt mondhatom, hogy a sajtónak mindig kelleni fog valaki, akit szétszedhet, mert ez a természete. Az igazat nehéz eladni, a hazugság sokkal izgalmasabb. Milyen jó, hogy mindez velem történik, és nem olyannal, aki összeroppanna tőle.
Hát ilyen az élet, a felnőtt élet. Ebbe is szép lassan beletanulok.”

(Kiemelt kép: Berki Mazsi Instagramja)