Rossz hír Lagzi Lajcsi számára: Mégsem szabadul idén, legalább ennyi időt még börtönben kell töltenie

Lagzi Lajcsi már bő egy éve börtönben van, és úgy tűnt, idén nyáron hazatérhet házi őrizetbe. Hát nagyon nem így lesz.

2024. június 27., 08:31

Szerző:

Galambos Lajos, azaz művésznevén Lagzi Lajcsi 2023. április 25-én kezdte meg a három év hat hónapos börtönbüntetéséből az előzetes után fennmaradt idő letöltését. A legutóbbi hírek szerint, bár a mulatóssztár rendkívül rossz egészségi- és lelkiállapotban van az intézményben, a trombitás egyre bizakodóbb volt, mivel úgy tűnt, hogy a nyár végén végre otthon lehet, írta tavasszal az Index. Hát ezek a remények most szertefoszlottak.

Lagzi Lajcsi marad a börtönben, legalább eddig

Lagzi Lajcsi ügyvédje kérelmet nyújtott be, hogy a zenész hadd folytassa büntetése letöltését az otthonában, úgynevezett reintegrációs őrizetben. Úgy tűnt, a házi őrizetként is ismert jogintézmény valamennyi kritériuma teljesül az ügyben, de most a Blikk szállítja a brékinget, ami szerint Galambos Lajos folyamodványát mégis elutasították.

Ez azt jelenti, hogy a zenésznek maradnia kell a börtönben még legalább 10 hónapot, azaz idén június helyett legkorábban jövő áprilisban szabadulhat majd. A Blikk arról is ír, hogy közben megromlott a viszony a család és a Baracskán tengődő zenész ügyvédje között, így Lagzi Lajcsinak már új ügyvédje van – ezért a régi már nem is adott sem megerősítést, sem bővebb információkat Galambos Lajos hazatéréséről.

Galambos Lajos nagyon bízott a szabadulásban

Még két hónapja sincs, hogy a fent említett ügyvéd, Dr. Csontos Zsolt bizakodó hangvételű nyilatkozatban beszélt arról, hogy már nagyon várják Lagzi Lajcsi hazatértét. A jogász a Blikknek nyilatkozott arról, hogy ügyfele reményeik szerint mikor hagyhatja majd el Baracskát. Akkor még a nyár közepe tűnt a legvalószínűbbnek, miután a trombitás jogi képviselője benyújtotta a kérelmet a reintegrációs őrizetre.

Ha helyt adtak volna a kérelemnek, akkor jól jött volna, hogy nem sikerült eladni Galambos Lajos luxusbirtokát, mert ezt az ingatlant jelölhették meg a kérelemben a reintegrációs őrizet helyszíneként. Ha a bíróság a kérelemnek helyt adott volna, és a zenészt hazaengedték volna a bv-intézményből, akkor a bokájára nyomkövető-jeladó készülék került volna, és 10 hónapig ezt viselve kellett volna ezen a bizonyos luxusbirtokon tartózkodnia. Arra számítottak, hogy az otthonát előreláthatólag hetente kétszer hagyhatja majd el.

„Ilyenkor vásárolni mehet vagy éppen orvoshoz, mert azt se felejtsük el, hogy továbbra is komoly egészségügyi problémákkal küzd”

– többek között ez állt az ügyvéd nyilatkozatában, aki arról is beszélt, hogy az egészségügyi problémák ellenére Galambos Lajos hangulata egyre jobb volt, amikor abban a hiszemben élt, hogy közeledik az időpont, amikor hazatérhet a börtönből. Minden bizonnyal katasztrofális hatással volt Lagzi Lajcsi kedélyállapotára, hogy ez a remény most hosszabb időre újra szertefoszlott.

(Kiemelt kép: Galambos Lajos Instagramja)