Aurelio már a végét járja: kiderült, mikor szabadulhat és mi várja majd

Aurelio ugyan jó eséllyel hamarosan hazamehet majd a börtönből, de azért még nem a korlátlan szabadság várja.

2024. január 16., 09:50

Szerző:

Aurelio Onorato Caversacciót emberrablásért és kábítószerrel visszaélésért 3 év 5 hónap szabadságvesztésre ítélték, és hamarosan két éve lesz annak, hogy bevonult a börtönbe, hogy a büntetését letöltse. A Való Világ egykori győztesének közben született egy gyermeke, amíg bent volt, rengeteget dolgozott és fogyott, és most beadta a kérelmét, hogy a büntetése hátralevő részét úgynevezett reintegrációs őrizetben töltesse bajai otthonában.

Ez azt jelentené, hogy a médiaszemélyiségnek nem a börtönben, hanem saját otthonában kéne letöltenie a hátralevő időt, olyan magatartási szabályokkal, amik segítik a visszailleszkedését a társadalomba. Természetesen nyomkövető készülékkel ellenőrzik ilyenkor a bíróság által elrendelt magatartási szabályok betartását.

„Folyamatban van a jelenleg töltött egy év két hónap szabadságvesztésre vonatkozó reintegrációs őrizet elrendelésére irányuló eljárás. Ennek megengedhetőségéről, egyben a szükséges magatartási szabályok meghatározásáról a büntetés-végrehajtási bíró dönt”

– többek között ezt nyilatkozta most a Blikknek dr. Galgóczi Zoltán, Aurelio ügyvédje.

A nyilatkozatból az is kiderül, hogy ha a bíróság a reintegrációs őrizet mellett dönt és helyt ad a fogvatartott kérelmének, ez azt jelentheti, hogy a médiaszemélyiség akár már egy hónap múlva elhagyhatja a börtönt.

Aurelio azt mondja, nagyon szeretné már élőben is látni kislányát, akivel eddig még csak Skype-on keresztül érintkezhetett. A reintegrációs őrizet alatt édesanyja vállalkozásában dolgozna majd, illetve szívesen újraindítaná a webshopját, és természetesen nagyon szívesen szerepelne realitykben is újra, amennyiben ezt a bíróság megengedi és felkérést kap valamelyik csatornától. Hát az RTL volt az a csatorna, ahol eredetileg híres lett, és akik meginterjúvolták a börtönben, szóval...

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)