Koncz Gábor szívszorító helyzetjelentést adott: A csípőprotézis-műtétem óta sántítok, ritkán mozdulok ki

Koncz Gábor bevallja, már nehezen mozog, de büszke arra, hogy a közönség még mindig szereti.

2024. június 25., 14:33

Szerző:

Koncz Gábor annak kapcsán adott interjút a Blikk című lapnak, hogy új dokumentumfilm készült az életéről.

Koncz Gábor az operációja óta nem nagyon mozdul ki otthonról

Koncz Gábor életéről hamarosan dokumentumfilmet mutatnak be, és a 85 éves színészlegenda a következőképpen beszél arról, hogy hogyan készül a bemutatóra:

„Magam is izgatottan várom az életemről szóló film bemutatóját. A stáb forgatott itt, a házunkban, a különleges hangulatú, jurtára emlékeztető, saját magam által tervezett otthonunkban. És elmentünk a falumba, Mezőkeresztesre is, ahol a templom mellett ott áll a szobrom, a közadakozásból, 12 millió forintból készült alkotás is.”

Koncz Gábor két hét múlva ünnepli majd a 86. születésnapját, és az interjúban beszél arról is, hogy ahogy idősödik, egyre többet gondol a halálra. Elmeséli, hogy hisz a reinkarnációban.

Az egészségi állapotáról a következőket mondja:

„Már nehezen mozgok, a csípőprotézis-műtétem óta sántítok, és ritkán mozdulok ki itthonról.”

Koncz Gábor kereszténynek vallja magát

Koncz Gábor bejelentése, miszerint hisz a reinkarnációban, azért lehet meglepő, mert korábban, tavaszi interjújában viszont arról beszélt, hogy mekkora keresztény ő. A róla állított szobor kapcsán fejti ki a következőket:

„Azt hiszem, megérdemeltem. Tudod, a templom mellett van, én, aki keresztény ember vagyok abszolút, Isten rám teszi így a kezét. Csak még sokáig ott maradjon a keze! De tartozik is nekem! Gyerekkoromban ministráltam, de nemcsak ministráltam, odaugrottam fújtatni is, amikor kimerült a kántornak a levegő. Szóval mindent csináltam mindent.”

Koncz Gábor egyébként a feleségével, Konczné Kádár Katával él, és a tavaszi interjút közösen adták. A színész a következőképpen beszél a megismerkedésükről:

„hét éve megnősültem. Katám bejáratos volt a műhelybe, amit nem nagyon szerettem. De ő másfél évig járt az Iparművészetire, az igazgató jó barátom volt, a Nagy Józsi. Bejárogatott oda, és kilopkodta az én drága szerszámaimat, mert én mindig azt hoztam nyugatról. Mindenki rajtam röhögött, nem is akármilyet, főleg Boscht meg Makitákat hoztam. Ő aztán igénybe vette, és csinált mindenféle díszeket. Ez a mániája.”

És hogy a feleségtől is idézzünk:

„Gáborral hét éve élünk együtt, és mondhatom, hogy nagy a szimbiózis közöttünk. Sok közös van bennünk, a környezet szeretete, a vadászat szeretete, az építészet szeretete. Lényegében reggeltől estig együtt töltjük a napot. Mindenhova együtt megyünk, mindent együtt csinálunk, ami kicsit unalmasnak hangozhat, vagy túl soknak, de mi ezt nem érezzük. Támogatjuk egymást mindenben. Dolgozunk a ház körül. Nagy ház, nagy kert, van mit csinálni, mi szeretjük. De közben szakítok időt az alkotásra. Nagyon sokat beszélgetünk Gábor művészetéről, az életéről. Mindent megbeszélünk, minden előadást, filmet… Ez nagyon jó dolog egyébként. Szerintem mindent tudunk egymásról. Titok nincs, meg tabu sem.”

Itt láthatók ők mindketten a Buda Környéki Televízió jóvoltából.

(Kiemelt kép: YouTube/Buda Környéki Televízió)