Kern András helyett ezután egy virágláda parkol a pékség előtt

Csitulhatnak a kedélyek, egy LEGO virágláda parkol ezután a pékség előtt Kern András helyett.

2024. június 2., 14:12

Szerző:

Kern András kedvenc parkolóhelyei közül is kiemelkedik a Frankel Leó utca és a Margit körút sarkának pékség előtti szakasza, a budai hídfő villamosmegálló zebrájánál – írja a 444.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt korábban már alkalommal kapták rajta, hogy a járdára áll a kocsijával egy Margit körúti pékséget meglátogatva. A kerület polgármestere, Őrsi Gergely amiatt már többször is összetűzésbe került  a népszerű művésszel. Szabálysértési eljárást is indított a II. kerületi rendőrség Kern András ellen a parkolási szokásai miatt.

Kern kedvenc pékségének ajtajához egy méteren belül ugyanis csak úgy lehet leparkolni, ha a sofőr áthajt a zebrán és a járda egy szakaszán. 

A színész tavaly szeptemberi lebukása után azt javasolta, hogy a kérdés megoldásaként jelöljenek ki legális parkolóhelyet a kérdéses járdarészen. Őrsi erre a Facebookon reagált azzal, hogy a szabályok Kernre is vonatkoznak és legalizált parkoló helyett inkább virágládát fognak odarakni.

És tényleg virágládát helyeztek el Kern kedvenc illegális parkolóhelyére

Őrsi Gergely nem viccelt. A közösségi médiában osztotta meg a hírt, hogy egy LEGO virágláda került a pékség előtti járdaszakaszra.

 

„Ahol lehet, igyekeztünk a parkolásgátló oszlopokat virágos ládákra cserélni, hiszen sokkal szebbé teszik a városképet, és a parkolásgátló funkciót ugyanúgy ellátják. Most a Frankel Leó útra érkezett egy különleges darab, köszönhetően Kókai Dávidnak és a WE LOVE WHAT YOU BUILD WLWYB csapatának, akik felajánlottak LEGO virágládát“ – írja a politikus.

Egyedi gyártású LEGO állatkák is költöztek több Frankel Leó úti helyiség kirakatába, mint például a nem olyan régen a kerületet is meglátogató LEGO oroszlán, csak sokkal kisebb méretben. „Érdemes végig sétálni a Frankel Legó úton, és képeket készíteni a virágos ládáról, illetve a kirakatban lévő LEGO állatkákról” – hívja fel a figyelmet Őrsi.

(Kiemelt képünk forrása: Őrsi Gergely hivatalos Facebook oldala)