Kajdi Csaba: Akik a dubajozós ügybe belekeveredtek, soha nem voltak modellek

Kajdi Csaba a 168.hu-nak exkluzív interjúban mondta el, hogyan próbálták az ügynökségénél dolgozó modelleket a dubajozásba beszervezni. Ő természetesen azonnal nemet mondott.

2023. május 9., 15:09

Szerző:

Kajdi Csaba exkluzív interjút adott a 168.hu-nak annak a jelenleg folyó büntetőpernek a kapcsán, amelyben az ügyészség szerint a vádlottak Dubajba közvetítettek lányokat. Ezek között az úgynevezett modellek között aztán akadtak olyanok, akik szexuális szolgáltatást nyújtottak a manökenkedés mellett vagy helyett.

Hódi Pamela a múlt héten a bíróságon tanúként mondta el, hogy egyszer ő is elvállalt egy olyan dubaji munkát, ahol a szexuális szolgáltatás nyújtásának lehetőségét minden lánynak felajánlották, de ő ilyet nem vállalt el, csak hoszteszkedett. Kajdi Csaba most azt meséli el, hogy a dubajozásba olyan nagy erőkkel próbálták beszervezni a magyar lányokat, hogy egyszer az általa vezetett ügynökséget, a Visage Managementet is megkeresték egy ajánlattal.

Igaz, hogy a Visage modellügynökség vezetőjeként megkerestek téged egy dubajozós ajánlattal?

Igen, a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások után nem sokkal, novemberben felhívott engem az ügynökségnél egy orosz nő. Azt mondta, hogy a támadás miatt most valószínűleg nagy recesszió lesz a modellszakmában, viszont ha szeretném, hogy a lányaim dolgozzanak, akkor neki vannak lehetőségei. Angolul beszélt, erős orosz akcentussal. Felajánlott munkalehetőségeket Dubajban: reprezentálni és szórakoztatni kell vendégeket, illetve különböző sejkeket. A díjazás napi 500 dollár, de »ha valaki többet csinál, az nyilván több pénz is – ez rá van bízva a lányra«. Ekkor én mondtam, hogy köszönöm szépen, engem ez nem érdekel. Azonnal visszautasítottam.

Hallottál arról, hogy más elfogadta volna az ajánlatot?

Visszahallottam, hogy talán lehetett, hogy másokat be tudtak szervezni, de az igazi modelleknél ez nem volt számottevő. Hogy más területeken mi volt, azt nem tudom.

Hódi Pamela a múlt héten tanúskodott a bíróságon arról, hogy egyszer elvállalt egy ilyen munkát Dubajban. Amit ő elmondott, egybevág azzal, amit ettől a bizonyos orosz nőtől hallottál?

Igen. Nekem is ennyit mondtak: ha valaki többet csinál, az nyilván több pénzt kap. De amikor engem megkerestek, az már több, mint 20 éve volt – jóval korábban, mint amikor Hódi Pamela és a többiek Dubajban jártak.

Ez a 2001-es volt az első és utolsó alkalom, hogy az ügynökségednél ilyen ajánlattal jelentkezett valaki?

Igen. Én ezt ott azonnal lezártam, határozottan visszautasítottam az ajánlatot és többet nem is jelentkezett a nő. Nálam igazi divatmodellek dolgoztak és dolgoznak. Azok a lányok, akik ebbe a mostani ügybe belekeveredtek, soha nem voltak a szó klasszikus értelmében vett modellek. Egyik se járt divathéten, egyik sem csinált katalógust, nem végeztek divatmodell-munkákat. Az, hogy »modell«, csak egy titulus volt a nevük mellett, amikor bementek egy tévéműsorba.

A rossz nyelvek szerint az úgynevezett szereposztó díványnak megvan a megfelelője a divatvilágban is, bizonyos dolgokat be kell vállalni. Igaz ez?

Nem. Egyáltalán nem igaz, hogy bármit is be kéne vállalni. Hozzáteszem, hogy világszínvonalon nézve a modellek nagy része a divatszakmában nőkkel és meleg férfiakkal dolgozik. Esetleg az előfordulhat, hogy azt mondják, hogy hívjanak szép lányokat egy fogadásra az asztalhoz, vagy hogy egy jachton dekorációként legyenek szép lányok, és ha ez bevállalás, akkor ennyit lehet, hogy be kell vállalni. De szexuális szolgáltatást egy jó divatmodellnek soha nem kellett bevállalnia. Akik prostitúcióval foglalkoznak, azoknak semmi köze a divatmodellekhez.

(Kiemelt kép: Kunos Attila – dfp.hu)