Kajdi Csaba címlapsztár és főszerkesztő lett a magyar Cosmopolitannél

A 168.hu exkluzív interjújában Kajdi Csaba a visszatérő Cosmopolitanről mesél, valamint beszél az önbizalomról, önelfogadásról és saját gyengeségeiről is.

2022. szeptember 14., 08:52

Szerző:

Szeptember 15-től újra megjelenik a Cosmopolitan magazin print kiadása magyarul. Az újság idén két lapszámmal jelentkezik, és minden számnak más-más ismert személyiség lesz a főszerkesztője. A holnap megjelenő lapszámé Kajdi Csaba lesz, és a Visage modellügynökség instalegendává vált vezetője szerepel majd az új Cosmopolitan címlapján is.

Cylával – ahogy követői-rajongói szólítják – találkozni, fényképezkedni, dedikáltatni is lehet majd Budapesten csütörtökön délután 14:00-16:00 óráig az Etele Plazában, de addig íme egy kis előzetes olvasnivaló: Kajdi Csabával készült exkluzív interjúnk következik szépségről, önbizalomról és hírességekről.

Milyen érzés egyszerre lenni Cosmopolitan-főszerkesztőnek és címlapsztárnak?

Nagyon érdekes! A címlapfotózás igazán különleges volt, mert egy úgynevezett lenticularis címlapot készítettünk – ezt úgy kell elképzelni, mint egy régi filmfelvételt. Folyamatosan mozognom-táncolnom kellett a fotózáson, és az így készült felvételekből állt össze a címlap. Ráadásul egy rendkívüli helyszínen voltunk, amit a fotós választott: egy raktárhelyiségben, a ’70-es évek autentikus bútorai között. Szintén nagyon érdekes volt, hogy különböző karakterű sportolókat ismerhettem és interjúvoltam meg egy másik anyaghoz. Lenyűgöző volt így megtapasztalni az újságírói munkát – én eredetileg kommunikáció szakot végeztem, annak idején tanultam újságírást is, de csak most csöppentem bele.

 Fotó: Cosmopolitan/Pejkó Gergő

Korábban is dolgoztál már együtt a Cosmopolitannel, mesélj erről egy kicsit!

A Cosmopolitan nekem mindig nagyon sokat jelentett. Az első modellügynökséges munkám – ekkor még egy másik ügynökségnél dolgoztam, még nem volt sajátom – nem volt más, mint a Cosmopolitan Bikini Show valahogy 2000 körül. Akkor még a Cosmopolitan az egyedüli nemzetközi magazin volt Magyarországon, nekem pedig az egyik gyerekkori álmom volt, hogy ezzel az újsággal dolgozhassak. És a modellügynökségnél azóta is folyamatosan keressük a fiatal, tehetséges lányokat, a Cosmopolitan pedig egy olyan magazin, ami pont ezeket a fiatal lányokat szólítja meg.

A most megjelenő lapszám egyik kulcsszava az önbizalom lesz. Mennyire fontos ez szerinted ahhoz, hogy az ember sikeres és/vagy boldog legyen?

Az egészséges önbizalom – ami nem egyenlő az önhittséggel – szerintem előreviszi az embert, ezt nagyon fontosnak tartom. Mint ahogy azt is, hogy elfogadjuk önmagunkat, elfogadjuk azt, hogy jók vagyunk olyannak, amilyenek vagyunk. Ez egyébként nagyon nehéz lehet a celebvilágban, ahol folyamatosan meg kell felelned, és folyamatosan jön a kritika. Ezt sokan nagyon nehezen viselik, és inkább önhitté válnak ahelyett, hogy önbizalmuk lenne. Ebből fakad az, hogy sokan egy egészen más képet akarnak kommunikálni magukról ahhoz képest, hogy valójában milyenek is ők. Mindannyiunk számára fontos, hogy önmagunk legyünk: ne az legyen, hogy én egy képnek akarok megfelelni, amit látok az Instagramon és amit a celebek kommunikálnak, hogy tökéletes a ruhájuk, tökéletes a sminkjük, jachton ülnek stb. Valójában nem ez az életük, mert ők is ugyanúgy futnak, izzadnak, zuhanyoznak, normális életet élnek. Ők maguk állítják ki magukról ezt a képet, amiből végső soron az látszik, hogy nincs nagy önbizalmuk – mert ha lenne, akkor a saját életüket vállalnák. Én inkább arra szeretném az olvasót biztatni, hogy tényleg merj önmagad lenni!

Úgy érzed, hogy te már túl vagy ezen a ponton, amikor elfogadtad magad és megtaláltad magadban az egészséges önbizalmat?

Ez akkor volt, amikor felfedeztem önmagamat, szembenéztem a saját melegségemmel, és megtanultam elfogadni, hogy ez nem egy hiba vagy bűn, hanem a karakteremnek a része. Innentől kezdve elég gördülékenyen ment az életem. Persze ezt sem kell túlzásba vinni: nem azért vagyok valaki, mert meleg vagyok. Ez csak ugyanúgy a karaktered része, mint hogy szőke hajú vagy barna szemű vagy – teljesen mindegy. A helyükre kellett tennem magamban ezeket a kérdéseket, de felfedeztem a saját értékeimet és tisztában vagyok a saját gyengeségeimmel is.

Ha már arról volt szó, hogy az ember mutassa meg teljes önmagát… mondasz egy példát a gyengeségeidre?

Mindig volt testképzavarom, sosem tartom magam elég vonzónak. Ez kihat a párkapcsolataimra is – nagyon nehezen hiszem el, ha azt mondják nekem, hogy imádlak és szeretlek. Nem vagyok anorexiás, étkezési zavarom nincs, de szerintem én nem úgy látom magam a tükörben, mint ahogy mások látnak engem.

Vajon ennek van köze ahhoz, hogy a szépségiparban dolgozol?

Persze, nyilván! Az a munkám, hogy szép embereket találjak és körülöttem mindenki kvázi tökéletes. Biztos ezért is van, hogy túl nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy ez mennyire fontos dolog. Változó, hogy mennyire, de igen, ez szokott gondot jelenteni.

Zárjuk kultúrpercekkel! A következő napokra az olvasnivaló már megvan: a Cosmopolitan friss száma. Ajánlasz nekünk mellé valami néznivalót is?

Az előbb önbizalomról beszéltünk – ezzel kapcsolatban ajánlom Amy Schumertől az I Feel Pretty-t (Túl szexi lány), ami egy nagyon tanulságos és vicces film: pontosan arról szól, hogy a túlzott önbizalom sem jó, legyünk tisztában azzal, hogy milyenek vagyunk! És aki kiállításra menne, az pedig látogasson el a Virág Judit Galériába, ahol Németh Miklós műveiből van jelenleg tárlat Életöröm címmel.

További linkek

A Cosmopolitan honlapjáért kattintson ide!

Papp Gergő megható videót publikált Kajdi Csabáról: Cyla elsírja magát az autóban

Kajdi Csaba: Vállalnám a szülői szerepet

(Kiemelt kép: Cosmopolitan/Pejkó Gergő)