Istenes Bence feladta a Balaton-átúszást, meghökkentő, hogy ki buktatta le és hogy ki pipálta le

Istenes Bence számára túl hosszúnak bizonyult az 5,2 km-es táv, de ezt nem tőle tudtuk meg először. Átúszta viszont egy olyan színész, aki a saját bevallása szerint csak 40 fölött tanult meg úszni.

2024. július 22., 07:51

Szerző:

Megvolt tegnap a Balaton-átúszás, amin több híresség is indult: például Járai Máté, a következő magyar űrhajós, Kapu Tibor, illetve Istenes Bence műsorvezető-bokszversenyző.

Istenes Bence nem úszta végig

Istenes Bence már vasárnap reggel, a rajt előtt is posztolt egy automatikusan eltűnő Instasztorit, és el lehet mondani, hogy eszerint kétségekkel teli vágott neki a távnak. A következőket mondja a felvételen:

„Megpróbálom most átúszni a Balatont. Azért most instázom inkább, mert nem biztos, hogy túlélem, lehet, hogy az első bója után fogok visszafordulni, vagy a hajó fog kihozni, még nem tudom, de nekimegyünk! 5,2 kilométer, Révfülöp-Batalonboglár. Sok sikert nekem... Ezt a hülyeséget, hogy így behúzni engem! [...] Miért, miért, miért vagyok ekkora állat? Ahelyett, hogy vasárnap otthon sütögetnék, medencézgetnék, na mindegy...”

Hogy ezek után mi történt, az egy második Instasztoriból derül ki, ami már otthon készült, és Istenes Bence mutatja az érmét a nézőknek azzal, hogy teljesítette a távot, de ekkor beleszól a felesége, Csobot Adél, azzal, hogy ő ellenőrizte az eredményt az internetes, és tudja, hogy nem igaz, hogy a férjének sikerült volna végigúsznia az 5,2 kilométert.

„Ott volt, hogy feladta az úszást 11:45-kor! Kifotóztam, screenshotom is van róla!”

– mondja Csobot Adél, megvádolva Istenes Bencét azzal, hogy csak nem lopta el valakinek az érmét.

Végül a teljes igazságot egy harmadik Instasztori tartalmazza, amin Istenes Bence mutatja ugyan az érmet, de ráírja a fotóra:

„2,5 km-t úsztam. Köszönöm, ennyi pont elég volt.”

Aki viszont végigúszta: Járai Máté

Nem vicc viszont, hogy bár felkészülés közben kificamította a bokáját (igen, a bokáját!), maga a verseny remekül ment Járai Máté színésznek. A siker már csak azért is meghökkentő, mert Járai Máténak a saját bevallása szerint az úszás nem az erőssége, és a bokaficamról szóló interjúban arról is beszél, hogy csak 40 évesen tanult meg rendesen úszni, amikor bekerült a Survivor című túlélő-realitybe. A következőket írta vasárnap az Instagramon:

„Megcsináltam. Bakancslista volt! Átúsztam a Balatont. Járai nagymamám emlékére is tettem, akinek az összes csodálatos balatoni nyarat köszönhetem, önmagamért, hiszen nem az úszás az erősségem és azokért is, akik a parton vártak: feleségemnek, aki mindig mindenben mellettem áll, immár 25 éve és húgomnak, aki SUP-pal teljesítette a távot, szemmel tartva engem a távolból. Hatalmas élmény volt! Köszönöm. Nem foglalkoztam az idővel, de boldog vagyok a 2 óra 56 perces teljesítménnyel! Balatonátúszás pipa!”

Az alábbi posztban látható Járai Máté, hogy Istenes Bencéhez hasonlóan a Megúsztam felirattal ellátott érmet mutatja, de az övé valóban igazi. A másik képen látható, hogy a felesége, Járai Kíra puszit ad neki a célban.

(Kiemelt kép: Istenes Bence Instagramja)