II. Erzsébet egyedül halhatott meg a szakértő szerint – ezért nem volt mellette senki

II. Erzsébet minden bizonnyal magára hagyva halhatott meg egy szobában, állítja a szakértő.

2024. január 20., 07:37

Szerző:

II. Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-án, 96 évesen hunyt el. A halálai körülményeiről rengeteg mindent elmondtak már, pl. kiderült, hogy mellette voltak szeretett corgijai, de csak most, majdnem másfél év elteltével publikálták Sir Edward Young beszámolóját. Ő volt a királynő személyzetének rangidős, első számú tagja, egyben az uralkodó titkára, és ő a következőket mondta arról, hogy az uralkodó hogyan halt meg:

„nagyon békésen. Alvás közben. Eltávozott. Végelgyengülés. Biztosan nem volt tudatában semminek. Nem voltak fájdalmai.”

Most az Express című brit lap idézi Robert Jobsont, aki a királyi család szakértője. Ő azt mondja, hogy II. Erzsébet

„valószínűleg egyedül halt meg.”

Mindennek az oka az lehet, hogy a királynő halálának napjának reggelén a család rosszul tudta, hogy mik a kilátások:

„amikor Károly odarepült [Balmoral kastélyba] a Dumfries House-ból, Anna hercegnő már ott volt, és arra számítottak, hogy a királynőnek, bár egyre gyengült és kezdett kiveszni belőle az életerő, napjai lehetnek hátra, talán nagyjából egy hete. És ezért lehet, hogy a királyi család többi tagja később érkezhetett.”

A szakértő hozzáteszi, hogy a hírek szerint II. Erzsébet másik két gyermeke, Edward és András hercegek nem is voltak még ott a Balmoral kastélyban a királynő halálakor. Az akkor elfogadott prognózis miatt nem tartották szükségesnek, hogy a haldokló királynő mellett folyamatosan ott legyen valaki, ezért minden bizonnyal egyedül volt az uralkodó a halálának pillanatában.

A héten a brit királyi család egyébként azért is rengeteget szerepelt a hírekben, mert kiderült, hogy Katalin hercegnénél súlyos műtétet hajtottak végre a napokban, III. Károly király pedig prosztatamegnagyobbodás miatt került kórházba.

(Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)