Mit szólna ehhez Erzsébet királynő? Károly király az édesanyja egyik legfontosabb hagyományát töri meg

Károly király fontos döntést hozott meg.

2023. augusztus 6., 08:00

Szerző:

Károly király úgy döntött, hogy nem a Balmoral kastélyban tölti a nyarat. Ez azért is furcsa, mert a 19. század óta minden brit uralkodó a skóciai rezidenciát választotta a pihenésre, sőt köztudott, hogy Erzsébet királynőnek a kedvenc helye volt. 

Azonban tavaly szeptemberben Balmoralban hunyt el III. Károly király édesanyja, így érthető, ha a brit uralkodót rossz emlékek fűzik a helyhez. Kiderült azonban, hogy más oka is van annak, hogy Károly ezt a döntést hozta meg, ugyanis a Balmoral közelében található Birkhall birtokon tervez maradni a feleségével, Kamilla királynéval, mert sokkal közelebb áll a szívükhöz. 

„Erzsébet itt halt meg, és itt töltötte utolsó emlékeit. Károly tisztában van vele, hogy édesanyja ott töltötte élete utolsó napjait. Szóval sok érzelem van a fejében”

– mondta a királyi család egykori komornyikja, Grant Harrold a Mirrornak.

Károly király azonban a hivatalos találkozókra továbbra is Balmoralt fogja használni. Érdekesség azonban, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg is meg fogják látogatni Károlyt és Kamillát, de azt nem tudni, hogy ők melyik birtokon fogják tölteni az éjszakákat. 

(Kiemelt kép: Shutterstock)