Károly király mellett György hercegnek is van földbirtoka Erdélyben – megdöbbentő, hogyan jutott hozzá

Károly király 2006-ban vett birtokot Erdélyben, de mint kiderült, unokája szintén földbirtokos Erdélyben.

2023. május 29., 07:11

Szerző:

Károly király 1998-ban járt először Romániában, akkor még walesi hercegként. Már akkor nagyon megtetszett neki az ország, és végül 2006-ban vásárolt egy kastélyt, ami azóta is az ő tulajdonában van. Amikor nem használja, az ingatlant ki lehet bérelni. Hamarosan azonban újra használni fogja Károly a kastélyát: most először megy majd nyaralni királyként, méghozzá pont ide.

Nos, az Express című lap írja, hogy a brit királyi családot további kötelékek is fűzik Erdélyhez. Most már Vilmos herceg a trónörökös, az ő örököse pedig György herceg lesz egy szép napon. Amikor György herceg megszületett, keresztelője alkalmából kapott egy kisebb ingatlant, amely nagyapja kastélyától mindössze egy egyórás autóútra fekszik. Egy virágos rétről van szó, amit nem más, mint Kálnoky Tibor gróf ajándékozott György hercegnek. A brit trónörökös legidősebb fia idén júliusban lesz 10 éves, de személyesen még sosem kereste fel erdélyi földbirtokát, egyelőre nem járt még Romániában.

„Ha virágot küldtünk volna, az elhervadt volna, így ez egy szimbolikus ajándék. A vadvirágok ugyanolyan törékenyek, mint az újszülött gyermekek”

– mondta Kálnoky Tibor György herceg keresztelőjekor.

Az adományozóról többet meg lehet tudni mindenesetre az Instagramról, ahol az alábbi portrét publikálta magáról március 15-én.

A videós interjúk kedvelőinek pedig az alábbi felvételt ajánljuk a YouTube-ról.

(Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)