Havas Henrik leszólta Kóbor János tehetségét: Nem annyira volt hangja

Havas Henrik a Fókuszcsoport című YouTube-csatornán tűnt fel. Azért hívták meg, hogy megmondja a tutit, meg is mondta.

2023. június 12., 13:10

Szerző:

Csepelyi Adrienn újságíró és Baukó Attila, azaz az Azahriah művésznevű zenész mellett Havas Henrik volt a Fókuszcsoport nevű YouTube-csatorna legutóbbi videójának harmadik vendége. Az alapvető téma a generációk közötti különbség, amivel kapcsolatban Azahriah azt jegyzi meg, hogy még nem igazán érzi magát felnőttnek.

Azzal kapcsolatban, hogy az ember egy újságíró vagy művészkarrier mellett szerezzen valami egyéb szakmában is diplomát, Havas Henrik az Omega együttest hozza fel példának. A következőket meséli:

„írtam könyvet az Omegáról. Nem is tudom, 3 éve jelent meg...? A Benkő papája egyetemi tanár volt, és azt mondta a fiának, hogy »hát ha ez a zongora a mániád, akkor zongorázz!« Eljárt, a Balatonnál beült, kalimpált, sikere volt. A Kóbornál is elő volt írva, hogy diplomát kell szerezni. Mellette persze... Hát gitározni se tudott, először előadta magát a gitárral, de nem igazán... Aztán valamennyire megtanult gitározni. A Mick Jaggernek sincs hangja igazából, a Kóbornak se annyira volt, de kitalálták magukat.”

Havas Henrik arra is utal a beszélgetésben, hogy az Omega tagjai mind „budai úrigyerekek” voltak. Az alábbi videó tartalmazza ezt a részletet.

A fenti kiszólás egyébként már csak azért is érdekes, mert Havas Henrik a múlt héten is letehetségtelenezett valakit: akkor Friderikusz Sándort találta meg.

(Kiemelt kép: YouTube/Fókuszcsoport)