Havas Henrik beszólt Friderikusznak: Azt se tudja, miről van szó

Természetesen Havas Henrik nemcsak szidja, van, amiért dicséri is Friderikusz Sándort.

2023. június 9., 07:38

Szerző:

Havas Henrik hosszú posztban reagált a Facebookon arra az interjúra, amit Friderikusz Sándor Náray Tamással készített. A felvétel egy hete került fel a YouTube-ra, és már több, mint 475 ezer megtekintésnél jár.

Havas Henrik méltatja, de kritizálja is mindkét médiaszemélyiséget, akiket egyaránt tehetségtelenségnek tart. A következőkkel vezeti be a mondanivalóját:

„két felkészült, alapos szakember, sajnos mind a kettő tehetségtelen.”

Havas Henrik a bevezetőben hangsúlyozza, hogy emeli a kalapját mind Friderikusz, mind Náray előtt, de aztán sorolja a kritikákat is. Friderikuszt a következőképpen elemzi:

„ő a televíziózásban mindent tud abból, ami engem soha nem is érdekelt: odafigyel a díszletre, a kellékekre, gondja van a fényre és a hangra, a legjobb szakemberek készítik számára a háttéranyagokat. Rajta kívül egyetlen embert, Forró Tamást ismertem, aki úgy tud feltenni kérdéseket, hogy azt se tudja, miről van szó, és ami számomra igazán lenyűgöző – legalábbis ezt mondják – saját maga vágja meg az anyagait. Ez azt jelenti, hogy óriási türelemmel szerkeszt, tudja, hogy mi a fontos és mi az, amit ki kell hagyni. Azt a laikusok számára jegyzem meg, hogy ez egyszerűen sziszifuszi munka. Szóval, ő szinte mindent tud a televíziózásról, amihez én hülye vagyok, csak az a kis apróság hiányzik belőle, ami viszont bennem megvan, a tehetség.”

Friderikusszal önmagát összehasonlítva Havas Henrik saját magáról is elárul néhány érdekességet, például azt, hogy soha nem érdekelte különösebben, hogy ki a partnere a műsorvezetésben:

„én belátom, hogy soha nem érdekelt a díszlet, fogalmam sincs, hogy melyik a jó profilom, egyáltalán nem érdekel, hogy milyen a világítás, az se különösebben érdekel, hogy ki a műsorvezető társam. Nem elvi kérdés, hogy soha nem tettem fel a nekem megírt kérdéseket, mert én úgy gondoltam, hogy kérdezni én tudok, minden mással szakemberek foglalkozzanak. Ha bennem annyi alázat és szorgalom lett volna, mint Friderikuszban, vagy mondjuk a Frei Tamásban, már irodalmi Nobel-díjas lennék, de mint tudjuk, mindössze harminc jó-rossz (többségében persze jó) riport-és portrékönyvre futotta belőlem.”

Havas Henrik aztán azzal folytatja, hogy Náray Tamást is roppant érdekes személynek tartja, elolvasta a könyvét is, de annak alapján a divattervezővel kapcsolatban is azt állapította meg, hogy hiányzik belőle a tehetség. Az alábbi posztban még egy kiszólás található, ami neki és Friderikusz Sándornak egyaránt szól:

„értem én, hogy Friderikusz, meg Náray érzékeny, ezúton is puszilom őket, de azért van egy határ, amit nem kéne átlépniük! Ami mindkettőjükben szimpatikus az az, hogy mennyire fontos volt az édesanyjuk. Én még az anyámmal sem voltam jóban.”

Íme Havas Henrik posztja.

Náray Tamás egyébként az Instagramon szintén egy hosszú posztban reagált az interjú visszhangjára.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)