Gesztesi Károly fia, Gesztesi Máté lesz az ATV Híradó új műsorvezetője: A szülők öröksége volt a szereplés, de valójában sohasem szerettem

Gesztesi Máté veszi át Gajdos Tamás helyét, és most nyilatkozott karrierje új állomásáról.

2024. január 29., 12:39

Szerző:

Februártól az eddigi időjárás-jelentő, Gesztesi Máté lesz a Híradó új bemondója az ATV-n. A változásra azután kerül sor, hogy távozik a csatornától Gajdos Tamás, miután fegyelmi eljárás indult ellene két késése miatt.

Az ATV sajtóközleménye a következőkkel adja hírül Gesztesi Máté érkezését.

„Gesztesi Máté nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott az ATV műsorvezetői castingján. Örülünk annak, hogy házon belül találtunk alkalmas személyt erre a fontos feladatra. Tehetséges és megbízható munkatárs, akit szeretnek a kollégák is. Igazi A-ligás csapattá vált a Híradó, Nemes Annával, Köböl Anitával, Stohl Lucával, Tóth Gézával és mostantól Gesztesi Mátéval”

– mondta Németh S. Szilárd, az ATV Csoport vezérigazgatója.

 Fotó: ATV Magyarország

Természetesen maga Gesztesi Máté is megszólal a sajtóközleményben, ő a következőket mondja:

„a Híradó a televíziózás egyik legfontosabb műfaja. Ilyen sok ember minőségi munkáját műsorvezetőként képviselni az ATV-n legalább akkora megtiszteltetés, mint amilyen hatalmas felelősség hírműsort készíteni. Igyekszem felnőni a feladathoz, és méltó tagjává válni a hardnews szakma magasan kvalifikált közösségének, a magyar közönség szolgálatában.”

Sőt, Gesztesi Máté a naphire.hu című oldalnak is nyilatkozott az új megbízással kapcsolatosan, többek között arról beszélve, hogy a karrierjében milyen változást jelent ez a munka:

„valamennyire a színész szülők öröksége volt a szereplés, de valójában sohasem szerettem, és igen hamar felismertem, hogy nem is nekem való, nagyjából huszonnégy éves koromra. Akkor kezdtem bele a filmírás tudományának elsajátításába, és azóta is ez a fő szakmám, jelenleg is egy sorozatot és egy mozifilmet fejlesztek. A hírműsorokat azonban mindig nagyon érdekesnek találtam, hiszen az emberek hiteles tájékoztatása fontos társadalmi feladat, hihetetlen nagy felelősség, valódi tétje és aktualitása van, miközben minőségi televíziós formátum. Ezért amikor szóba került az ATV-nél, hogy a Híradó műsorvezetője lehetnék, földerült a szívem, hogy valami új és izgalmas dologba kezdhetek.”

Gesztesi Máté édesapja a 2020-ban elhunyt Gesztesi Károly, az édesanyja pedig Csarnóy Zsuzsanna, a Thália Színház színésznője. Az új híradós az interjúban arról is beszél, hogy kikérte a családja véleményét azelőtt, hogy igent mondott volna a megbízásra, valamint a következőket mondja az első adásra való felkészülésről:

„az ATV elképesztően profi, szakmai körökben legendás munkatársai igyekeznek mindent megtanítani a hírolvasásról, a beszédóráktól a speciális, váratlan krízishelyzetek kezelésén át a háttérfeladatokig, ami rendkívül értékes tapasztalatszerzés, bízom benne, hogy sem nekik, sem a nézőknek nem okozok majd csalódást. A napi realitásokról tehát még nem tudok beszámolni, de azok azt hiszem, sokkal nyugalmasabbak lesznek.”

(Kiemelt kép: ATV Magyarország)