Gesztesi Károly életének fő művét most fogják megosztani a fiai

Gesztesi Károly fiai szívszorító interjút adtak arról, mennyire nagy dologra készülnek.

2023. szeptember 26., 10:19

Szerző:

Gesztesi Károly 2016-ban tért meg, és kereszténnyé válása fiai beszámolója szerint szoros összefüggésben volt azzal, hogy ki tudott gyógyulni alkoholbetegségéből. A 2020-ban elhunyt színész a halála előtt nagy vállalkozásba fogott: hangoskönyvként szerette volna kiadni a teljes Bibliát, amire élete fő műveként tekintett. A projektet azonban már nem tudta befejezni.

„Valahogy kimaradt egy fejezet Lukács evangéliumának közepéről, és amikor úgy döntöttünk, hogy szeretnénk ezt a felvételt közrebocsátani teljesen ingyenesen, én olvastam fel ezt a fejezetet. Nyilván nem teljesen úgy, mint ő, de nem is akartam rá hasonlítani, és hiszem, ennek van valami szépsége”

– mondja Gesztesi Máté az RTL Fókusz című műsorának az alábbi riportban. Gesztesi Károly fiai maguk is megtértek. Egyikük a Balaton Soundon töltött napok végén döntött úgy, hogy új, keresztényi életet kezd.

Gesztesi Máté a következőket is említi édesapja halálával kapcsolatosan:

„a magam részéről nagyon speciálisan éltem meg azt az időszakot, mert a Biblia azt tanítja, ha valaki hisz Jézusban és alámerítkezik, az biztosan megmenekül. Ez szépen hangzik, de amikor az édesapámmal megtörtént, abban a pillanatban tudtam, hogy ez igaz. Nem tudtam nem úgy elképzelni őt, mint aki most ott van Jézusnál, és együtt vannak, és majd még fogunk találkozni egy jobb világkorszakban. Én gyászolni se nagyon tudtam, nem éreztem szükségét.”

Alább lehet megnézni a teljes videót.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)