Galambos Lajos ügyvédje megdöbbentő nyilatkozatot tett: Kizárt, hogy folyamatosan engedélyeket kérjen

Egyre többet hallunk arról, hogy mi lesz, ha Galambos Lajos elhagyhatja majd a börtönt.

2024. február 2., 14:05

Szerző:

Galambos Lajos tavaly április végén vonult a börtönbe, hogy megkezdje összesen 3 év 6 hónapos büntetéséből a fennmaradó idő letöltését. A mulatós stílus legnagyobb sztárjává vált trombitást eredetileg 2015-ben tartóztatták le, akkor fél évig volt előzetesben.

A hírek szerint igen rossz bent a helyzete: súlyos problémái vannak az evéssel, a tisztálkodással és úgy általában a létezéssel is: betegsége miatt gyakorlatilag semmit nem tud egyedül csinálni.

Októberben érkeztek a hírek, hogy nagyjából akkor tarthatott a büntetése felénél. Ezzel összhangban korábban úgy számítottak, hogy idén áprilisban szabadulhat majd Galambos Lajos, legalábbis ezt írta év elején az ATV honlapja. Ehhez természetesen jó magaviselet kell és bizonyos feladatok elvégzése-teljesítése bent a börtönben, de semmi nem utal arra, hogy ezzel probléma lenne, mindenesetre a Bors legfrissebb cikke már nem áprilist, hanem júniust emleget a szabadulás lehetséges időpontjaként.

A pontos dátumot tehát nem lehet egyelőre tudni, sőt, ez minden bizonnyal nem is derül majd ki előzetesen. Ezt a hírek szerint a fogvatartottak is csak pár nappal korábban tudják meg, és nem valószínű, hogy Galambos Lajos közzé szeretné majd tenni.

Mindenesetre most megint nyilatkozott dr. Csontos Zsolt, Lagzi Lajcsi ügyvédje, hogy elmondja, attól még, hogy a kliense kikerül majd az intézményből, a büntetését még nem töltötte le teljesen. Úgynevezett reintegrációs őrizet vár majd rá, csakúgy, mint Aurelióra. Szintén Aurelióhoz hasonlatosan Galambos Lajos sem járhat el majd szerepelgetni ebből a bizonyos őrizetből, mert ezt a büntetésüket töltők csak azért tehetik meg, hogy a munkahelyükre ingázzanak, Lagzi Lajcsi munkahelye pedig minden fellépésnél értelemszerűen máshol van, így minden egyes alkalomhoz külön engedélyt kéne kérnie.

Az ügyvéd szerint erre gyakorlatilag semmi esély, így nem lehet arra számítani, hogy Galambos Lajos a nyáron már haknikra járjon:

„majdnem teljesen kizárt, hogy folyamatosan engedélyeket kérjen azokra a helyekre, ahol koncertet szerveznének neki... De véleményem szerint Lajcsi már attól is sokkal jobban lesz fizikailag és szellemileg is, ha a saját otthonában töltheti le a büntetése fentmaradó részét.”

Dr. Csontos Zsolt egyébként korábban is nyilatkozott a Bors című kiadványnak, ekkor Galambos Lajos állapotáról volt szó:

„örömmel mondanám, hogy ügyfelem egészségi állapota javult, de sajnos ennek éppen az ellenkezője igaz. Jól látható, hogy romlott az állapota”

Valamint dr. Csontos Zsolt többek között a következőket teszi hozzá azzal kapcsolatban, hogy a Lagzi Lajcsi néven is ismert zenész mentális állapota igencsak hullámzó:

„Galambos Lajos rengeteg erőt merít abból, hogy a lehetőségekhez képest folyamatos kapcsolatot tud tartani a szeretteivel. Ugyanakkor tart attól, hogy a december hónap még az eddig eltelteknél is nehezebb lesz számára, hiszen az ünnepi időszak és különösen a karácsony nagyon nehéz minden fogvatartott számára.”

(Kiemelt kép: Galambos Lajos Instagramja)