Szórakoztató dolog derült ki Fülöp hercegről: így játszotta ki Erzsébet királynőt, amikor nem figyelt

Fülöp herceg trükkös módon töltötte újra a sörös poharát, ha Erzsébet királynő nem figyelt. 

2024. október 9., 14:13

Szerző:

Elképesztő titokról rántotta le a leplet Mary Berry, gasztronómiai újságíró és séf. Elárulta ugyanis, hogy a néhai Fülöp herceg hihetetlenül trükkös módon cselezte ki Erzsébet királynőt, ha sörivásról volt szó. 

Ha Erzsébet királynő nem figyelt 

Edinburgh egykori hercege ugyanis nagyon úgy tűnik, gyakorlatilag kiképezte a felszolgálókat, hogy öntsenek neki még sört, amikor a királynő, vagyis a felesége nem figyel. A titkot Mary Berry az év elején fedte fel egy rendezvényen, amikor is az új könyvét mutatta be. Elmondta, annak idején egy bensőséges, mindössze 12 fős ebéden találkozott a királynővel és Fülöp herceggel. Berry Erzsébettel szemben, valamint Fülöp mellett ült, így hamar kiszúrta, hogy a herceg mit csinál. 

Akárhányszor a királynő félrenézett, Fülöp pohara hirtelen újra megtelt sörrel 

– idézte Berryt a The Sun

Erzsébet királynő kedvenc itala 

Egyébként Fülöp trükközése valószínűleg inkább csak egy kis játék, a „show” része lehetett, mert amúgy maga Erzsébet királynő sem mondott nemet egy-egy pohár finom italra – írja a SkyNews. Lefekvés előtt például szívesen kortyolgatott pezsgőt – legalábbis ezt állította az egyik unokatestvére, Margaret Rhodes –, de a koktélokat is kifejezetten kedvelte. A néhai királynő italozási szokásai kapcsán egymásnak ellentmondó információk is napvilágot láttak, egyes feltételezések szerint délelőtt 11 órától kezdve a nap hátralevő részében 4 koktél ivott meg összesen. A konyhai személyzet egyik tagja, Darren McGrady azonban ezt tagadta. 

Nem ivott meg négy koktélt 

– árulta el a séf, aki kiemelte, Erzsébet valóban nagyon szerette a gint és a Dubonnet-t (Franciaország egyik leghíresebb aperitif-alapú bora – a szerk.). 

A gyorskaját is szerette 

Ahogyan azt lapunk is megírta II. Erzsébet királynő a világ legexkluzívabb ételeit fogyaszthatta, de néha megengedett magának egy kis gyorskaját is. 

„Nagyon ritkán Balmoralban sült halat és sült krumplit evett. Egy inast küldött be érte a közeli Ballater városba”

– mesélte egy korábbi interjúban egy bennfentes. A királynő ezenkívül állítólag a gyrost is szerette, vagyis Nagy-Britanniában ismertebb nevén a kebabot, amit alkalmanként szintén fogyasztott. 

(Kiemelt képünkön Erzsébet királynő és Fülöp herceg, Fotó: Shutterstock)