A német nőknek nem kell a kolbász

Megelőzte a döner a currywurstot a németek kedvenc gyorsételeinek toplistáján. A nők sokkal jobban szeretik a dönert, a férfiaknál fej-fej mellett a két gyorskaja, de a fiatalok körében nagyon vesztésre áll a kolbász.

2022. december 28., 15:31

Szerző:

Már nem a fűszeres paradicsomszósszal tálalt sült kolbász (currywurst), hanem a török fejlesztésű húsos szendvics, a döner a németek kedvenc gyorsétele.

A YouGov közvélemény-kutató intézet adatai szerint a németek 45 százaléka a dönert választaná, ha döntenie kellene a két klasszikus gyorsétel között. A currywurstot a németek 37 százaléka kedveli jobban, 15 százalékuk pedig egyiket sem szereti.

A felnőtt lakosságra reprezentatív felmérés alapján minél fiatalabb valaki, annál nagyobb valószínűséggel kedveli jobban a második világháború után bevándorolt török vendégmunkásokkal érkezett talponálló-üzemeltetőnek, Kadir Nurmannak köszönhető dönert, mint a currywurstot, amelyet egy másik nyugat-berlini falatozós, Herta Heuwer fejlesztett ki szintén a háború után.

A 18-45 éves korosztályban a currywurst a sült kolbászok minden egyéb fajtájával együtt a gyorsételek népszerűségi listájának végére szorult. Az élen a döner kebabnak is nevezett szendvics áll, majd a pizza és a hamburger következik. Az 55 éven felettieknél viszont továbbra is a currywurst az első.

Azt is kimutatták, hogy a nők erősen dönerpártiak, körükben 47 százalék választaná a dönert és csak 30 százalék a currywurstot. A férfiak megosztottabbak és valamivel jobban kedvelik a curryszószos kolbászt, mint a tépett húsos szendvicset, 43 százalékuk a currywurstra, 42 százalék a dönerre esküszik.

 

(Képünk illusztráció. Forrás: Pixabay)

14:36

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

13:18

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.