Kiderült, II. Erzsébet királynő milyen gyorskaját szeretett: a kastélyba hozatta

II. Erzsébet királynő a világ legexkluzívabb ételeit fogyaszthatta, de néha megengedett magának egy kis gyorskaját. Íme, mi volt a kedvence.

2024. április 22., 12:19

Szerző:

Immár másfél éve, hogy elhunyt II. Erzsébet királynő, és most a Mirror című lap egy érdekes részletet osztott meg a legendás brit uralkodó életéről. Rengeteg érdekesség tudható a mindig tökéletes és sodrából kihozhatatlan királynőről, és most egy újabb apró részletet árult el valaki.

Erzsébet királynő kedvenc gyorskajája

A skóciai Balmoral híres arról, hogy az itteni kastély volt II. Erzsébet kedvenc helye, mindig itt töltötte a nyári vakációkat, itt is hunyt el. Nos, szintén itt volt az, hogy néha adott egy tízfontost a komornyiknak, és beküldte a városba azzal, hogy hozza el neki a kedvencét: egy tipikus fish and chipset, azaz sült halat sült krumplival.

„Nagyon ritkán Balmoralban sült halat és sült krumplit evett. Egy inast küldött be érte a közeli Ballater városba”

– mesélte egy korábbi interjúban egy bennfentes. A Mirror említi azt is, hogy a halon és hasábburgonyán kívül II. Erzsébet a gyrost is szerette, vagyis Nagy-Britanniában ismertebb nevén a kebabot, amit alkalmanként szintén fogyasztott.

Erzsébet királynő a csokit is szerette

A királynő halálakor bizonyos India Hicks osztott meg egy kedves történetet II. Erzsébetről. Egy 55 éves divattervezőnőről van szó, aki a brit királyi család hozzátartozója, III. Károly másodunokatestvére és egyben keresztlánya. Fülöp herceg az első fokú unokatestvére volt India Hicks most 93 éves édesanyjának, Lady Pamela Hicksnek. Az akkor még csak hercegi pár 1947-es esküvőjén Lady Pamela Hicks a későbbi II. Erzsébet királynő egyik koszorúslánya volt.

Nos, India Hicks 1996 óta a Bahamákon él, itt neveli 5 gyermekét, és a divattervezői munka mellett jótékonysági akciókban is részt vesz. Ő meséli a következőket azokról az alkalmakról, amikor a királynő elment meglátogatni Lady Pamela Hickset:

„édesanyám meséli, hogy amikor a királynő jött látogatóba, mindig hozott egy doboz csokoládébonbont a háziasszonynak és még egy doboz bonbont saját magának. Az egyik ilyen látogatás alkalmával egy kisebb panasszal fordult anyámhoz, méghozzá anyám háziállatával, egy Neola nevű mongúzzal kapcsolatban. A királynő azt mondta, hogy az nem zavarta, hogy Neola bement a szobájába, azt se bánta igazából, amikor Neola kivette az egyik bonbont, de azon már bosszankodott, amikor a mongúz valamennyi bonbont megcsócsálta!”

 

Harry herceg is szereti a gyorskaját

Harry herceg nem sokban követi felmenői példáját, de annyiban hasonlít nagyanyjára, hogy a gyorséttermi kosztot ő sem veti meg. Meghan Markle egyszer egy interjúban arról beszélt, hogy a családjának hátat fordított férje mennyire rákapott az amerikai kajákra. Megdöbbentő lehet ez a brit királyi dinasztia (volt) tagjától, de Harry herceg a neje szerint az amerikai étkezési szokásokat is átvette:

„az emberek néha azt hiszik, hogy Los Angelesben lakunk, de igazából két órányira tőle, a városon kívül. Ingázunk. Bementünk nemrég egy napra egy sor megbeszélésre, és akkora csokis sütiket vittünk magunkkal, mint a gyerekem feje. Ezen kívül a férjem kedvence az In-N-Out [autós gyorsétterem]. L.A. és a mi környékünk között félúton van egy. Jó móka behajtani a drive-thru-ba és meglepni őket. Tudják, mit szoktunk rendelni.”

 (Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)