Harry herceg elmondta dr. Máté Gábornak, mindig másnak érezte magát: Tudom, hogy anyu is így érzett

Harry herceggel szombaton dr. Máté Gábor magyar származású doktor-pszichológus beszélgetett, íme, mi hangzott el.

2023. március 5., 06:09

Szerző:

Spare, azaz Tartalék című botrány- és sikerkönyve kapcsán szervezett Harry herceg beszélgetést dr. Máté Gábor világhírű szaktekintéllyel szombatra. Az interneten élőben lehetett követni a beszélgetést, ahol a brit királyi családnak hátat fordító herceg többek között nézői kérdésekre is válaszolt.

A People magazin is kiemeli, hogy a beszélgetés egyik legemlékezetesebb részlete az volt, amikor Harry herceg édesanyjához, Diana hercegnéhez hasonlította önmagát:

„egész életemben, a fiatalabb éveimben, mindig azt éreztem, hogy kicsit más vagyok, mint a többi családtagok. Furcsa érzés volt abban a skatulyában lenni, és tudom, hogy anyu is így érzett. Szerintem teljesen érthető —  bár akkoriban nem értettem —, úgy éreztem, hogy a testem ott volt, de a fejem máshol, vagy néha fordítva. Ezekben az időkben, amikor elindultam az önazonosság felé, hogy a saját, igaz magam legyek, legyen az a médián vagy a családon keresztül, vagy bármi, de mindig az jött, hogy »ne legyél önmagad, térj vissza ahhoz, amit az elvárások előírnak neked«.”

A családjától való eltávolodás, azt mondja, azzal párhuzamosan jött, hogy elkezdett terápiára járni. Harry herceg a következőképpen fogalmaz:

„van egy csomó komplikált meg rosszul működő család, de nekem, amikor rendszeresen terápiára jártam... Úgy éreztem, mintha egy új nyelvet tanultam volna meg. A családom többi tagja azonban nem beszélte ezt a nyelvet. De nekem ez működik, és végre vissza kezdek tudni nyúlni a traumáig, hogy mindent a felszínre hozzak, hogy igazán boldog lehessek. De ugyanakkor egyre távolabb és távolabb érzem magam a szeretteimtől és a családomtól.”

Harry herceg végül az Amerikába költözéssel fizikailag is messze került a családjától – III. Károly pont a héten tette közzé, hogy kisebbik fiáéknak fel kell számolniuk utolsó brit otthonukat, az úgynevezett Frogmore Cottage-t, effektíve kilakoltatva őket a családi ingatlanból.

(Kiemelt kép: Princeharrymemoir.com)