Harry herceg retteg, hogy Károly király mivel vág most vissza a botrányra

A szakértő szerint Harry herceg mostanra beláthatta, hogy az általa rendezett botrány nem maradhat retorzió nélkül.

2023. február 14., 13:39

Szerző:

Immár több, mint egy hónapja, hogy megjelent Harry herceg botránykönyve, a Spare, azaz Tartalék. Az önéletrajzban a brit uralkodó kisebbik fia megdöbbentő részleteket oszt meg a magánéletéről, illetve egész családjáról, többek között édesapjáról, mostohaanyjáról, bátyjáról és sógornőjéről is. A könyv által keltett botrány nem látszik csillapodni, és a szakértő is úgy látja, hogy ezzel még nincsen vége.

Árnyalja ugyanis a helyzetet, hogy május 6-án lesz III. Károly király koronázása, amelynek hivatalos emblémáját a hétvégén hozták nyilvánosságra (lásd alább). Bár hivatalos megerősítés egyik részről sincs, a pletykák szerint Vilmos herceg nem szeretné, hogy öccse részt vegyen a ceremónián, hiszen egyrészt maga döntött úgy, hogy visszavonul a család életétől, másrészt azóta még nagyobb botrányt kavart a könyvével. A Tartalékban Harry herceg többek között azt állítja, hogy a bátyja egyszer rátámadt és összeverekedtek, hogy Katalin hercegné ellenséges volt Meghan hercegnével, apját pedig egy érzelmek nélküli, hideg, távolságtartó szülőként írja le.

Károly király viszont mindezek ellenére talán hajlik arra, hogy meghívja a kisebbik fiát is a koronázásra, de a szakértő figyelmeztet, hogy ha így is lesz, ez minden bizonnyal nem jelenti azt, hogy minden meg van bocsátva, el van felejtve. Az Express című brit lap egy bennfentes szakértőt idéz, aki a következőket mondja a palotához közeli forráshoz hivatkozva:

„Harry herceg retteg a királyi retorziótól. Tudnia kell, hogy megsértette édesapja és testvére magánszféráját, úgyhogy nem lesz oka a meglepetésre ha és amikor őrá kerül a sor. Óvatosabbnak kellett volna lennie.”

A lap arra is figyelmeztet, hogy bármi is volt a célja Harrynek ezzel a könyvvel, a kötet megjelentetése a népszerűségének biztosan nem tett jót, így minden bizonnyal aggodalomra adhat okot az is, hogy mi lesz, ha a közvélemény teljességgel elpártol mellőle.

(Kiemelt kép: a brit királyi család Instagramja)