Még egy hely, ahonnan a brit királyi család kizárta Harry herceget és Meghan Markle-t

Harry hercegék mégsem mehetnek a vasárnap esti díszvacsorára, de ez még nem minden.

2022. szeptember 18., 13:36

Szerző:

Nemrég derült ki, hogy a brit királyi család visszavonta Harry herceg és Meghan Markle meghívóját, ami a vasárnap esti gálavacsorára szólt. A hétfői temetésre rengeteg államfő gyűlt most össze Londonban, a család illusztris tagjai velük fognak egyet étkezni a hét záróakkordjaként. Eleinte úgy volt, hogy Harryék is mennek a vacsorára, de aztán... a részleteket ide kattintva olvashatja el.

Nos, elemzők arra hívják fel a figyelmet, hogy van még egy jele, hogy az újdonsült trónörökös öccsét a királyi család továbbra sem hajlandó visszafogadni. A dolog olyan szempontból nem meglepő, hogy 2020 januárjában Harry herceg bejelentette, hogy nem kívánja többi hercegi tisztségét ellátni, Amerikába költözött Meghan Markle-lel és egy interjút is adtak, amiben igen kemény dolgokkal vádolták Harry legközelebbi rokonait.

Nos, ennek megfelelően a renitens herceg és neje sosem kap helyet a brit királyi család hivatalos Instagramján. Az elmúlt 10 napban a rojális posztokban közölt fotókon feltűnt a királynő valamennyi gyermeke, Kamilla hercegné, Vilmos herceg, Katalin hercegné és a gyerekeik, sőt, sok más miniszterelnökkel együtt a napokkal korábban a kormány élére került Liz Truss is. Harry herceg a II. Erzsébet halála óta közölt több tucat fotó közül mindössze egy hosszabb sorozatba bedobott, archív csoportképen tűnik fel, Meghan Markle-nek nyoma sincs egyik felvételen sem.

Tegnap Beatrix és Eugénia hercegnők szintén kaptak külön posztot a királyi család hivatalos Instáján, ahol újraközölték a megemlékezésüket nagyanyjukról. Harry herceg még kedden adott ki egy ilyen közleményt, az nem kapott helyet ugyanezen az Instán. Beatrix és Eugénia mellett II. Erzsébet egy kutyával látható a fotón, a képválasztás kicsit azt sugallja, hogy a kutya közelebb állhatott a királynő szívéhez, mint Meghan Markle.

Az elmúlt hónapokban-években rendkívül sok híresség feltűnt egyébként a hivatalos királyi Instán, köztük például Sam Ryder, az idei Eurovízió második helyezettje, illetve Anna Wintour, az amerikai Vogue magazin főszerkesztője. Lovaggá ütése alkalmából kapott külön posztot ugyanitt Tom Daley, műugró-melegaktivista is, Harry herceg és Meghan Markle azonban nem örvendhetett ilyen megtiszteltetésnek.

II. Erzsébet temetésére készül Nagy-Britannia

Videó: III. Károlyt az egyik gyászoló pimasz viccel tréfálta meg

Látható volt a feszültség Katalin és Meghan hercegnék között a gyászszertartáson

Katalin hercegné elmondta, hogyan éreznek gyermekei dédnagymamájuk halálával kapcsolatban

(Kiemelt kép: Shutterstock – Lev Radin)